Аварія потяга біля Кривого Рогу: стала відома причина сходження з рейок 8 вагонів

КОМЕНТАР
09.02.21 - 9:38

Ймовірною причиною аварії на залізниці за маршрутом "Кривий Ріг - станція Нижньодніпровськ-Вузол" могла стати поломка деталі одного з вантажних вагонів. 

 

Про це заявив глава «Укрзалізниці» Володимир Жмак у коментарі виданню «Інформатор».

 

«Ми ще раз змушені констатувати жахливий стан приватних вантажних вагонів, які знищують інфраструктуру УЗ, і більше схожі не на вагони, а на металобрухт», - сказав Жмак.

 

За його словами, у одного з вагонів зламалася бічна рама візка, елементи якої знайшли в декількох кілометрах від місця аварії потяга.

 

На щастя, загиблих та постраждалих в аварії немає. 

 

Як ми писали, аварія сталася 6 лютого близько 2-ї години ночі під час руху потягу, який перевозив вогнетривку цеглу. 8 вагонів із 57 зійшли з рейок, чотири з них перекинулися. У підсумку, були пошкоджені залізнична колія й електрична опора, через що деякий час не було світла, а пасажирські потяги прибували з запізненням.

 

Близько 7-ї ранку 6 лютого аварійні бригади Дніпровської регіональної філії «Придніпровська залізниця» відновили електроживлення на ділянці та рух поїздів по 1-ій колії.

 

Під Дніпром 6 лютого вантажний потяг зійшов з рейок, деякі вагони перекинулися і пошкодили залізничне полотно. Глава УЗ назвав ймовірну причину події.

фото dp.informator.ua та ДСНС у Дніпропетровській області.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: