Авіашоу, підняття прапорів-велетнів, козацький фест: як Дніпропетровщина святкуватиме 30-річчя Незалежності

АНОНС
20.08.21 - 13:29

Незабаром українці святкуватимуть День Прапора та День Незалежності. Як їх відзначатиме Дніпропетровщина? Куди піти, аби побачити найцікавіше та найяскравіше? Про всі «родзинки» святкового вікенду розповіла заступниця голови облдержадміністрації Ольга Горб.

Завтра, 21 серпня, у селищі Майське відбудеться масштабний фестиваль "Вільне небо". Відкриття – о 10:00. Вхід вільний.

До свята підготували унікальний гопак. Його можна буде побачити зі сцени – у виконанні художнього колективу. «Танцюватимуть» і парашутисти у небі. Їхні «фігури» транслюватимуть на екрані. Після стартує авіашоу. На летовищі розгорнуть різні локації. Будуть місця для дитячих розваг з атракціонами, батутами, аніматорами. Ярмарок народних виробів. Зона фудкорту, виставка автівок.

Зі святами мешканців Дніпропетровщини привітають українські зірки Руслана та Ivan NAVI. Фест у Майському триватиме до 17:00.
 

 

У неділю, 22 серпня, в селищі Шевченкове Дніпровського району відбудеться «Сірко Мега Фест». Почнеться о 10:00. Виступатимуть народні колективи, лунатимуть музичні вітання. Урочисте відкриття – о 14:00. О 13:30 стартує головна подія – мініреконструкція козацького бою. Усіх охочих запрошують поринути в звитяжну українську історію. Будуть постріли зі справжніх гармат та мушкетів. На фесті працюватиме ярмарок. Можна буде скуштувати козацький куліш. Ввечері – подивитися вогняне фаєршоу. Свято триватиме до 20:00.

 

У День Прапора, 23 серпня, в усіх 86 громадах регіону піднімуть синьо-жовті стяги. Урочистості відбудуться і біля найбільших у регіоні флагштоків – у Дніпрі та Кривому Розі. Вони заввишки 72 метри кожний. На цих патріотичних локаціях піднімуть найбільші державні прапори. Початок – о 09:00.

 

День народження незалежної України відсвяткують в усіх куточках області. 

 

Які святкові заходи відбудуться у Кривому Розі, ми писали тут.

Більше про святкові події на Дніпропетровщині – на цифровій мапі до Дня Незалежності.

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: