Безкоштовний проїзд: з 1 січня - для педагогів, медиків і соцпрацівників, з 1 травня - для всіх криворіжців

ВАЖЛИВО
23.12.20 - 11:28

Сьогодні, 23 грудня, відбулося пленарне засідання міської ради, на якому було прийнято міський бюджет-2021. У ньому закладені кошти на забезпечення безкоштовного проїзду в муніципальному пасажирському транспорті для всіх криворіжців, що було гарантовано програмою мера Костянтина Павлова.

Костянтин Павлов підтвердив конкретні дати: з 1 січня - для педагогів, медиків і соцпрацівників Кривого Рогу, а з 1 травня - для всіх криворіжців.

 

Таким чином, передбачене Програмою мера Костянтина Павлова зобов'язання перед криворіжцями буде виконане в повному обсязі вже за перші місяці 2021 року. 

 

З 1 січня, крім пенсіонерів, школярів, студентів, ветеранів та решти мешканців пільгових категорій, безкоштовним проїздом будуть користуватися працівники освітніх установ, закладів охорони здоров’я, терцентрів, ДЮСШ, закладів дошкільної освіти – закладів, які перебувають у комунальній власності. Це 35 тисяч осіб. Кожному для проїзду буде виданий електронний квиток «Транспортна картка».

 

Загалом, від початку нового року правом безкоштовного проїзду користуватимуться майже 300 тисяч криворіжців.  

А вже з 1 травня безкоштовний проїзд в комунальному пасажирському транспорті буде введений для всіх містян, без винятку. 

«Безкоштовний проїзд для всіх криворіжців буде введений вже 1 травня 2021 року, після проходження всіх регуляторних процедур, відповідно до закону, за роз'ясненнями Державної регуляторної служби. Крім того, треба забезпечити містян "Картами криворіжця" та підготувати необхідне програмне забезпечення. Все це буде зроблено в найкоротші терміни», - сказав мер міста Костянтин Павлов.

 

Також міський голова підкреслив, що введення безкоштовного проїзду не означає уповільнення програми оновлення комунального пасажирського транспорту. Програма забезпечення криворіжців сучасним, комфортним і при цьому доступним пасажирським транспортом буде продовжена. Зокрема, проект із закупівлі 50 нових трамваїв планують реалізувати вже наступного року.

 

У міському бюджеті-2021 обсяг видатків відповідає доходам і складає 7,6 млрд грн. Бюджет є соціально спрямованим, видатки соціального характеру складають 5, 7 млрд грн, або 84%.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: