Безоплатна правова допомога: в Інгулецькому райсуді Кривого Рогу з'являться волонтери

КОРИСНО
03.12.21 - 14:29

Волонтери - це ті, хто допомагає іншим. Ви вже могли чути про волонтерів БПД, які допомагають поширити в суспільстві інформацію про доступ до безоплатної правової допомоги, а тепер з'являться ще й волонтери суду.

Це унікальна ідея забезпечити відкритість суду, зменшити прірву у розумінні судових процедур, допомогти представникам вразливих верств населення в отриманні безоплатної правової допомоги. І першими це запроваджують в Інгулецькому районному суді Кривого Рогу.

 

Про це 17 листопада було підписано тристоронній меморандум. А вже 2 грудня у конференц-залі Криворізького науково-дослідного інституту Донецького державного університету внутрішніх справ  відбулась комунікаційна зустріч студентів, представників суду і системи безоплатної правової допомоги.

На заході обговорили питання співпраці та забезпечення комунікації, зокрема, з центром з надання безоплатної правової допомоги; створення атмосфери «дружнього до людини» суду; перенаправлення людей, які потребують юридичної допомоги, до найближчих бюро Криворізького місцевого центру безоплатної правової допомоги. Це Криворізьке бюро правової допомоги N2 для мешканців житломасиву Південного ГЗК (вул. Героїв АТО, 30, каб.102) та Широківське бюро правової допомоги для мешканців житломасиву Інгулець (пр.Перемоги, 33а); отримання студентами правових навичок та інформації. 

 

Участь у заході взяли найактивніші студенти університету. Разом з ними обговорювали перспективи такої ініціативи старші наставники: суддя Олексій Нестеренко, заступниця керівника апарату Інгулецького районного суду Аліна Кіракосян, заступниця начальника міського відділу правопросвітництва та надання безоплатної правової допомоги Наталя Кожем’яка, начальник  Криворізького бюро правової допомоги N2 Артем Положешний та пані декан факультету №2 Тетяна Рекуненко.

"Така ініціатива волонтерів суду - унікальна і для Кривого Рогу, і для Дніпропетровської області. Тож проєкт - перша ластівка у забезпеченні клієнтоорієнтованості, відкритості державних органів, налагодженні взаємодії заради вчасної допомоги людям. Ми віримо у те, що все вийде! Зі свого боку фахівці системи безоплатної правової допомоги проведуть серію навчань, нададуть можливість пройти спеціалізований дистанційний курс і познайомлять волонтерів суду з ресурсами системи безоплатної правової допомоги," - зазначила заступниця начальника відділу правопросвітництва та надання безоплатної правової допомоги Наталя Кожем'яка.

Начальник Криворізького бюро правової допомоги N2 Артем Положешний розповів про те, з якими питаннями звертаються люди до бюро, якою є процедура надання безоплатної вторинної правової допомоги і які правові послуги доступні для всіх.

«Волонтерство - це інвестиція своїх зусиль, особистого часу та здібностей у вирішенні суспільних проблем. Однак, така інвестиція приносить лише нематеріальні вигоди людині, розвиває її особистість та розширює світосприйняття. Цим проєктом студентам надана можливість бути причетними до цікавого та корисного волонтерського руху», - наголосив суддя Олексій Нестеренко.

Студенти мали змогу поставити запитання, які їх турбують. Молодь хоче долучитись до роботи волонтерів суду, бо це допомога іншим і можливість отримання практичних навичок роботи з різними людьми; вивчення специфіки роботи суду і Центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги; долучення до позитивних змін у суспільстві.

 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: