Більше 11 тисяч педагогів Кривого Рогу до Дня вчителя отримають премію з міського бюджету

ОСВІТА
28.09.21 - 11:21

Напередодні Дня працівників освіти, майже 11,3 тисячі педагогів 331-го криворізького закладу освіти заохотять премією. Грошову винагороду вчителям за сумлінну працю та зразкове виконання службових обов’язків профінансують із міського бюджету. Про це повідомив в. о. міського голови Кривого Рогу, секретар міськради Юрій Вілкул. 

Розмір премії визначатимуть рішенням зборів трудових колективів закладів освіти. 

 

Юрій Вілкул сказав: «Виплата щорічної грошової винагороди учителям гарантована 57 статтею Закону України "Про освіту", але держава не забезпечує фінансово цю та багато інших гарантій. На сьогодні, сума недофінансування урядом системи освіти Кривого Рогу – вже більше 65 мільйонів гривень. Щоб наші вчителі все ж таки отримали зарплату, яку вони чесно заробили, було виділено кошти з міського бюджету. І зараз, попри відсутність фінансування від держави, Кривий Ріг забезпечить виплату вчителям щорічної премії за сумлінну працю. Тому що наша принципова позиція: Кривий Ріг буде залишатися найсоціальнішим містом в Україні. І, звісно, тому, що ми пишаємося нашими педагогами, які опановують інформаційні технології, нові методики освіти, зокрема й  дистанційної, розвивають нові компетенції для того, аби не тільки навчати дітей, але й підтримувати та розвивати їхні таланти». 

 

 

Премію з міського бюджету загальною сумою понад 20 мільйонів гривень отримають педагоги 134 криворізьких шкіл, 150 дитячих садочків, 40 закладів позашкільної освіти, двох інклюзивно-ресурсних центрів, трьох дитячих оздоровчих таборів, Центру професійної підготовки педагогічних працівників та міжшкільного навчально-виробничого об’єднання. 

Презентуючи міжнародним експертам Стратегію розвитку міста, голова Громадської ради міста Олександр Вілкул заявив, що Кривий Ріг залишатиметься найбільш соціальним містом в Україні з безкоштовним проїздом і великою кількістю програм адресних виплат. 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: