Бій під Крутами-2: через 104 роки українці знову зустрілися з ворогом, але тепер знищили його

ПОДІЯ
03.03.22 - 8:07

Під Крутами в Чернігівській області відбувся бій Збройних сил України та тероборони з російськими окупантами. Сили РФ зазнали “приголомшливої поразки”, - повідомила Крутівська громада.

За свідченням жителів, українська армія знищила приблизно 200 російських солдатів та офіцерів. Тіла загиблих окупантів на двох КамАЗах відвезли в бік Сумської області.

 

“Через 104 роки українці та росіяни билися знову. Цього разу російська армія зазнала тут приголомшливої поразки”, — йдеться у повідомленні ОТГ.

 

Росіяни поцілили навпроти місцевої церкви – у магазин. Перед боєм вони обстріляли меморіал Героїв Крут, а потім на його тлі фотографувалися.

 

“Як відомо, Крути – символ боротьби за незалежність України. У 1918 році тут відбувся бій між армією УНР та більшовиками, які наступали на Київ. Тоді українці змушені були відступити. Але ціною численних жертв затримали ворога, що дало час УНР підписати договір у Бресті. Через 104 роки українці і росіяни билися знову. Цього разу російська армія зазнала тут приголомшливої поразки“, – йдеться у повідомленні громади.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: