"Бо виробили ресурс". ДТЕК заявив, що закриває шахти на Дніпропетровщині

РЕЗОНАНС
15.03.21 - 12:37

Західний Донбас умирає? У Павлоградвугіллі повідомили про закриття шахт. За словами директора підприємства Сергія Вороніна, альтернативні зелені джерела електроенергії поки ще не в змозі забезпечити населення теплопостачанням, однак робота ведеться і ДТЕК планує закрити всі шахти вже до 2030 року.

Шахтарські профспілки Західного Донбасу вже висловили незгоду з закриттям копалень.

 

"Компанія ДТЕК під час закриття шахт керується тими ж міркуваннями, що і на будь-яких інших вугледобувних підприємствах, - наявністю придатних для видобутку покладів вугілля і безпекою, - коментує ДТЕК заяву шахтарських профспілок. - Шахти об'єднання ДТЕК Павлоградвугілля, як і будь-які інші вугледобувні підприємства, мають свій обмежений термін роботи, через вироблення свого ресурсу".

 

Так, за даними компанії, вже цього року завершать роботу шахти Благодатна і Сташкова. У 2024-2025 роках - шахти Степова і Ювілейна.

"Частину запасів шахти Ювілейна недоцільно видобувати у зв'язку з погіршенням гірничо-геологічних умов, зокрема, збільшення газорясності, що призводить до суттєвого зростання ризиків для життя і здоров'я шахтарів", - відзначають у ДТЕК.

 

В цілому, до 2030 року видобуток вестиметься на 6 із 10 шахт у нашому регіоні. Планують видобути понад 140 млн тонн вугілля.

 

Джерело - Укрінформ.

 

Нагадаємо, поступове закриття "через нерентабельність" шахт у Луганській та Донецькій областях спровокувало свого часу занепад регіону, безробіття для тисяч людей, соціальну напруженість і масове заробітчанство колишніх шахтарів у РФ.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: