Бойовика Володимира Цемаха, підозрюваного у причетності до катастрофи малазійського Боїнга, звільнили

ТЕРМІНОВО
05.09.19 - 12:18

Володимира Цемаха, колишнього бойовика угруповання «ДНР», якого вважають причетним до збиття літака Malaysia Airlines на Донбасі, звільнили в залі суду під особисте зобов'язання, - Радіо Свобода.

Як писали провідні ЗМІ, у кінці червня українські спецслужби провели операцію на території самопроголошеної "ДНР" і затримали колишнього "командира ППО" міста Сніжне Володимира Цемаха.

 

Колишній учасник збройних формувань "ДНР" був затриманий у своїй квартирі в місті Сніжне 27 червня, після чого переправлений через лінію зіткнення на територію, контрольовану українською армією.

 

Спецслужи вважають, що він "брав активну участь у бойових діях влітку-восени 2014 року, очолював підрозділ ЗУ-23, сформований в м. Сніжне".

 

Наразі Нідерланди вважають його важливим свідком у справи збитого «Боїнга».

 

Ймовірно, Цемах є серед осіб, яких Росія хоче бачити у списку для обміну утримуваними особами з Україною.

 

Напередодні до Президента України звернулися 40 депутатів Європейського парламенту із закликом не обмінювати громадянина України, колишнього терориста "ДНР" Володимира Цемаха.

 

При цьому європейські парламентарії відзначають, що колишній "начальник ППО ДНР" вважається важливим свідком у розслідуванні про катастрофу літака Malaysia Airlines, збитого на Донбасі.

 

У так званому "вогняному листі" до президента відзначається, що Цемах є головним підозрюваним у трагедії MH17.

 

Нагадаємо, нещодавно ЗМІ написали про початок процесу обміну між РФ та Україною бранцями. 

 

В Офісі президента прокоментували інформацію про повернення українських політв’язнів - процес обміну триває, але ще не завершився.

 

За даними ЗМІ, попередній обмін, який мав відбутися 30 серпня, зірвався через юридичні деталі, зокрема про те, за якими саме механізмами обмінюватися утримуваними особами. 

 

Напередодні, 28 серпня, звільнили з-під варти проросійського пропагандиста Кирила Вишинського.

 

Керівник "РИА Новости Украина" просидів у СІЗО 15 місяців і, за рішенням апеляційного суду Києва, вийшов під особисте зобов’язання.

 

Оновлено. Щойно стало відомо, що Президент РФ Путін заявив про те, що обмін полоненими між Україною та Росією буде "масштабним". Переговори дійшли фінальної стадії.

 

 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: