Брата власника «АрселорМіттал» Лакшмі Міттала заарештували у Боснії

ПОДІЯ
28.07.19 - 16:41

Індійського підприємця Прамода, молодшого брата власника «АрселорМіттал» – мільярдера Лакшмі Міттала, взяли під варту на місяць. Постанову про це виніс суд у Боснії. – «Європейська правда».

Голову наглядової ради компанії GIKIL Прамода Міттала підозрюють в шахрайстві та зловживанні службовими повноваженнями.

 

Відомо, що з банківського рахунку компанії з 2006 по 2015 роки було відправлено підозрілі перекази на суму близько 21 мільйона боснійських марок (майже 11 мільйонів євро). В результаті підприємство в боснійському місті Лукаваце понесло фінансові збитки.

 

За твердженням суду, мільйонні перекази йшли на сплату необґрунтовано завищених винагород для іноземних, переважно індійських, директорів і експертів, а також для членів їхніх сімей.

 

Окрім 62-річного Прамода Міттала, суд взяв під варту члена правління компанії GIKIL Раджиба Даша та генерального директора Парамеша Батачарія. Під підозрою в скоєнні злочину – й інші керівники GIKIL.

 

GIKIL – спільне підприємство державного коксохімічного комбінату в Лукаваце і компанії Global Steel Holdings Ltd (GSHL), мажоритарним власником якої був Прамод Міттал. Торік GSHL розорилася. Розпочали ліквідацію компанії, але її начальство продовжувало керувати GIKIL.

 

Як ми повідомляли, нещодавно СБУ провела обшуки на ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг», за результатами яких вилучили машину безперервного лиття заготовок. Підприємство звинувачують в екоциді. Також оперативники виявили на підприємстві перевищений рівень радіації, але на «Арселорі» запевнили, що це не так, навівши докази.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: