Брифінг начальника Військової адміністрації Кривого Рогу Олександра Вілкула на вечір 2 липня

ВАЖЛИВО
02.07.22 - 20:13

Брифінг начальника Військової адміністрації Кривого Рогу Олександра Вілкула про ситуацію на вечір 2 липня. 

ГОЛОВНЕ:

 

Завершується 129-й день героїчної боротьби нашого народу з російськими агресорами. Всі ці дні наше місто живе, працює, робить все для зміцнення оборони та допомоги нашим захисникам. Завдяки цій величезній роботі та, звичайно, героїзму та доблесті наших солдатів, ворога відсунуто на понад 50 кілометрів від Кривого Рогу, і лінія розмежування проходить усередині Херсонської області. Ситуація перебуває під жорстким контролем ЗСУ та Військової адміністрації.

 

За офіційними даними Міністерства оборони України, ворог зосереджує свої зусилля на утриманні зайнятих рубежів. Від себе додам, що далеко не все в нього виходить. І це радує! Але детальніше мають спочатку офіційно оголосити військові.

 

Ворог продовжує артилерійські та ракетні обстріли вздовж лінії розмежування. Сьогодні під вогонь орків потрапили такі населені пункти на деокупованій території Херсонщини: Нововоронцовка, Осокорівка, Князівка, Біла Криниця, Білоусове та інші. Руйнування уточнюються. Я сьогодні їздив до кількох таких населених пунктів. Всім, хто хоче виїхати звідти, ми надаємо допомогу в евакуації та розселенні у Кривому Розі. Тим, хто лишається, ми відвозимо продукти та інше необхідне, відновлюємо інфраструктуру.

Криворіжці, я просто не можу вам передати словами, яку теплу та щиру подяку вам висловлюють люди, які практично щодня живуть під обстрілами!

 

У Кривому Розі ситуація стабільна. Працює вся інфраструктура, місто продовжує посилено патрулюватися. Зміцнюємо та будуємо нові фортифікаційні лінії досить великого периметра. Ця робота, як і раніше, триває цілодобово.

 

І за традицією про наші мирні перемоги. Цього року у Кривому Розі школу закінчили близько 6,5 тисячі дев'ятикласників та 3,5 тисячі учнів 11-х класів. Усі вони – справжні переможці! Навчалися в умовах ковіда, псевдомінування, війни та повітряних тривог. При цьому 241 з них змогли завершити школу з медаллю!

Молодь, вами пишається все наше місто! Я впевнений, що Перемога буде за нами і наступні кроки у своєму житті ви робитимете у мирний час у чудовій квітучій Україні. Величезна подяка і вам, юні криворіжці, і вчителям, і звісно, ​​батькам.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: