Брифінг начальника Військової адміністрації Кривого Рогу Олександра Вілкула на вечір 23 червня

ВАЖЛИВО
23.06.22 - 20:33

Брифінг начальника Військової адміністрації Кривого Рогу Олександра Вілкула про ситуацію на вечір 23 червня.

ГОЛОВНЕ:

 

На нашому напрямку фронту ситуація зберігається стабільно-напруженою, але завдяки злагодженим та мужнім діям наших військових перебуває під повним контролем Збройних сил України. За офіційною інформацією оперативного командування «Південь», на півночі Херсонщини ворожа диверсійно-розвідувальна група намагалася проникнути в тил наших військ, але отримала потужну вогневу відсіч, зазнала втрат і змушена була відступити.

 

Не маючи успіхів, окупанти ведуть обстріл по всій лінії нашої ділянки фронту з усіх видів РСЗВ, ствольної артилерії, мінометів. Також, за даними Міноборони, зафіксовано застосування ворогом бойової авіації у районі Князівки, це Херсонська область, але близько до Зеленодольська. У Криворізькому районі близько опівночі під серйозний обстріл ворожих РСЗВ потрапило місто Апостолове. Орки знову застосували заборонені касетні боєприпаси. В результаті – руйнування приватного сектора, перебитий газопровід низького тиску, лінії електропередач, припинено подачу води. Але найсумніше, що тяжкі поранення отримали двоє громадянських людей. Причому, поранення вони отримали не під час самого обстрілу, а вже потім, при необережному поводженні з боєприпасами, що не розірвалися. Наразі лікарі борються за їхнє життя. В Апостоловому весь день працювали сапери, вже знешкоджено 72 касетні боєприпаси. Триває відновлення комунікацій.

 

У свою чергу Кривий Ріг продовжує допомагати прифронтовим громадам у відновленні зруйнованої окупантами інфраструктури. Там працюють наші фахівці, ми від криворізької громади надсилаємо туди необхідні будматеріали. Це десятки найменувань: шифер, OSB, дошки та багато іншого. Сьогодні доставили до Зеленодольська три великі фури будматеріалів. Завтра плануємо ще чотири. Ми зараз дійсно все працюємо як одна команда і Кривий Ріг допомагає всім.

 

У самому Кривому Розі та районі ситуація повністю стабільна, контролюється Військовою адміністрацією та ЗСУ. Забезпечено роботу всієї критично важливої ​​інфраструктури, екстрених служб та міського транспорту. Ми продовжуємо вести дуже велику роботу щодо поповнення стратегічного запасу міста продуктами та медикаментами. Тут ситуація також стабільна.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: