Брифінг начальника Військової адміністрації Кривого Рогу Олександра Вілкула за підсумками тижня

ВАЖЛИВО
12.06.22 - 20:37

Брифінг начальника Військової адміністрації Кривого Рогу Олександра Вілкула за підсумками минулого тижня. 

ГОЛОВНЕ:

 

– Оперативна обстановка на нашому напрямку фронту зберігається стабільно напруженою. Наші війська проявляють справжні мужність та героїзм. За офіційною інформацією Міністерства оборони України, на початку тижня було зірвано плани ворога щодо проведення наступальних дій у напрямку Лозового та Білої Криниці. Окупанти отримали гідну відсіч і були змушені відійти. Ворог зазнає значних втрат у живій силі та техніці. Орки зосереджені на зміцненні власної оборони та мінують тимчасово окуповану територію. Загалом ситуація на нашому напрямку знаходиться під повним контролем ЗСУ.

 

- Ворог продовжує вести тактику випаленої землі та продовжує масові обстріли по всій лінії зіткнення з усіх видів РСЗВ, артилерії та мінометів. Цей тиждень був дуже тривожним у Криворізькому районі. Окупанти неодноразово обстрілювали Зеленодольську, Широківську та Апостолівську громади. Зокрема, населені пункти Мар'янське, Велика Костромка, Ганнівка, Українка, Степове та інші. При цьому орки б'ють по мирних об'єктах. На жаль, протягом тижня є поранені серед мирного населення, зокрема жінки та люди похилого віку. Варвари не шкодують нікого. Усіх поранених ми евакуюємо до наших лікарень, їм надається вся необхідна допомога.

 

– Сьогодні ворог знову обстріляв Зеленодольську громаду із «Ураганів», влучили в міський парк. Дякувати Богу, без жертв.Також, за даними МО України, зазнали обстрілу райони населених пунктів Осокорівка, Трудолюбівка, Добрянка та інші.

 

– Фактично щодня наші сапери ведуть розмінування територій. Лише за цей тиждень було знешкоджено близько 300 ворожих касетних боєприпасів.

 

- У самому Кривому Розі та районі ситуація зберігається повністю стабільною і перебуває під контролем Військової адміністрації та ЗСУ. Інфраструктура міста, всі соціальні служби та комунальні підприємства працюють стабільно. Усі органи влади та правоохоронні органи чітко виконують свої функції та забезпечують життєдіяльність міста та порядок.

 

– Ми продовжуємо посилення ліній оборони на всіх напрямках, щодня працює понад 100 одиниць важкої техніки. Також продовжуємо надавати допомогу нашим військовим у матеріально-технічному забезпеченні.

 

– Є добрі новини на нашому економічному «фронті». Останнім часом у промисловому секторі відновлено низку важливих виробництв. На «Арселорі» вже працює не лише доменне виробництво, а й прокат та сталеливарне. Провели з керівництвом області виїзну робочу нараду щодо забезпечення роботи промпідприємств, створення нових логістичних ланцюжків забезпечення сировиною та збуту продукції. Економічний фронт – це дуже важливо. Це зарплати людей, податки, кошти на забезпечення нашої армії.

 

- У Кривий Ріг продовжують прибувати біженці. Тільки офіційно зареєстрованих переселенців у нас уже понад 48 тисяч людей. Фактично ця цифра перевищує 60 тисяч. Ми надаємо допомогу всім, кому вона потрібна.Ми одна країна і ми завжди допомагатимемо один одному.

 

- Дорогі криворіжці! Сьогодні велике свято – День Святої Трійці. Бажаю кожному з вас найголовнішого – міцної віри. Віри в Господа, добро і справедливість. У себе та близьких людей. Віри в нашу країну та нашу Перемогу. Нехай Кривий Ріг та нашу Україну завжди оберігає Свята Трійця!

 

Разом ми робимо і продовжуємо робити все можливе, щоби світ повернувся на нашу землю. І я впевнений – так обов'язково й буде. Перемога буде за нами.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: