Брифінг начальника Військової адміністрації Кривого Рогу Олександра Вілкула за підсумками 19.06 і тижня

ВАЖЛИВО
20.06.22 - 7:46

Брифінг начальника Військової адміністрації Кривого Рогу Олександра Вілкула за підсумками 19 червня та тижня. 

ГОЛОВНЕ:

 

На нашому криворізькому напрямку фронту ситуація зберігається стабільно напруженою. Усі наші частини виявляють мужність та героїчно виконують усі бойові розпорядження на всій лінії фронту. за інформацією МО України та ОК «Південь», ворог зазнає значних втрат у живій силі та техніці, зосереджує основні зусилля на утриманні зайнятих рубежів та недопущенні проведення нашими військами контрнаступальних дій. Окупанти проводять мінування тимчасово окупованих територій, піддають терору населення захоплених міст та сіл.

 

Орки продовжують тактику випаленої землі та залякування – б'ють з усіх видів РСЗВ, ствольної артилерії, мінометів, застосовують крилаті ракети за мирними населеними пунктами.

 

Ніч на понеділок – обстріл із «Ураганів» Зеленодольська. Одна жінка загинула, п'ятьох людей поранено.

 

Вівторок – обстріл прикордонних територій Апостолівської, Зеленодольської та Широківської громад. Виявлено загиблу внаслідок обстрілу М. Костромки 72-річну жінку.

 

Ніч на середу – обстріл Апостолового. Четверо загиблих цивільних чоловіків, одного поранено. Зруйновано та пошкоджено близько 70 приватних будинків, частково лікарня. Вдень - удар із «Ураганів» по ​​Зеленодольську. Дивом ніхто не постраждав.

 

Четвер - обстріл Великої Костромки. Пошкоджено чотири будинки.

 

П'ятниця – ворог обстріляв територію Широківської та Апостолівської громад.

 

Субота – приліт кількох ворожих крилатих ракет до Інгулецького району Кривого Рогу. Значні руйнації. Є втрати, серед цивільних – двоє постраждалих.

сьогодні окупанти обстріляли прикордонні території Зеленодольської та Апостолівської громад. Слава Богу, жертв немає. І щойно отримав інформацію, що знову обстріл центру Великої Костромки Зеленодольської громади. Рятувальники вже виїхали гасити пожежу. Докладніша інформація буде пізніше.

Ті, хто вчиняє ці та інші військові злочини, повинні бути і будуть обов'язково покарані. А будинки ми відбудуємо, і інфраструктуру відновимо. Нас не залякати.

 

У цих непростих умовах ситуація у Кривому Розі та районі зберігається повністю стабільною, повністю контролюється Військовою адміністрацією та ЗСУ. Усі органи влади, правоохоронні органи, екстрені служби чітко виконують свої функції, забезпечують життєдіяльність міста та порядок. Інфраструктура міста, всі соціальні служби та комунальні підприємства працюють стабільно.

 

На жодний день не зупинялася дуже серйозна робота і щодо посилення ліній нашої оборони на всіх напрямках. Щодня працюють понад 100 одиниць лише важкої техніки. Також продовжуємо надавати серйозну допомогу нашим військовим частинам у матеріально-технічному забезпеченні.

 

Кривий Ріг продовжує приймати біженців. Це також дуже велика робота, вона допомагає уникнути більшої кількості жертв. Число зареєстрованих біженців у місті фактично 50 тисяч жителів. Реальних переселенців у нас уже близько 65 тисяч. Ми допомагатимемо всім людям, які також вирішать евакуюватися.

 

Сьогодні професійне свято у медиків. Їх у нас у місті понад 15 тисяч. І це не просто справжні професіонали, а по-справжньому самовіддані та чуйні люди. Хочу подякувати всім вам за титанічний працю, порятунок здоров'я та життя людей. Низький уклін тим медикам, які зараз працюють на передовій, у прифронтових містах та селах. Ваша героїчна праця зараз безцінна. Спасибі вам!

 

Ми вистоїмо та обов'язково переможемо. Тому що за нами правда. Тому що наші ЗСУ вміють боротися, а ми вміємо працювати на перемогу.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: