Брифінг начальника Військової адміністрації Кривого Рогу О.Вілкула на вечір 14 травня

ВАЖЛИВО
14.05.22 - 22:51

Начальник Військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул – про ситуацію на Криворіжжі станом на вечір 14 травня.

ГОЛОВНЕ:

 

- Ситуація у місті та у Криворізькому районі стабільна. Далекі рубежі оборони, як і раніше, проходять у середині Херсонської області. Наші Збройні Сили мужньо виконують свій обов'язок, ведуть позиційні бої.

 

- Ворог продовжує постійні обстріли наших військ та населених пунктів поряд із лінією фронту у Херсонській області. Також сьогодні було обстріляно території Апостолівської, Широківської та Зеленодольської громад – жертв немає.

 

– Наші героїчні рятувальники продовжують розмінування територій, які орки обстрілюють забороненим озброєнням – касетними боєприпасами. З 24 лютого вже розмінували понад 1300 зарядів, зокрема, за останню добу – 60. Наголошую: бережіть себе! Побачили сріблясті циліндрики п'ять на два-два з половиною сантиметри – не чіпайте! Негайно йдіть і дзвоніть 101 та 102. Тому що, на жаль, у нашій області вже було шість випадків підривів. Люди піднімали боєприпаси та в результаті гинули.

 

- Після кожного обстрілу ми займаємося відновленням інфраструктури та електропостачання у селах, які обстріляв ворог.

 

– У Кривому Розі ситуація стабільна, працює вся інфраструктура, правоохоронні органи продовжують посилено патрулювати вулиці міста.

 

- З початку воєнного стану по всій Україні було вимкнено камери автоматичної фіксації швидкості автомобілів. Це було зроблено у стратегічних цілях. З 16 травня роботу камер буде відновлено, зокрема й у Кривому Розі.

 

- І насамкінець, хочу привітати криворіжця, вихованця ДЮСШ №5 Дмитра Василенка із золотою медаллю на Дефлімпіаді у Бразилії. Українці вперше в історії стали найкращими у баскетболі на головній спортивній події планети, яка проводиться раз на чотири роки серед спортсменів із порушенням слуху. У складі збірної України виступав Дмитро. У фіналі наші хлопці обіграли збірну США.

 

Зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші Збройні Сили. Ми робимо все для нашої Перемоги!

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: