Брифінг начальника Військової адміністрації Кривого Рогу О.Вілкула на вечір 20 червня

ВАЖЛИВО
20.06.22 - 21:20

Начальник Військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул – про ситуацію на Криворіжжі станом на вечір 20 червня.

Головне:

 

- Оперативна обстановка на нашому напрямку зберігається досить напруженою, але завдяки мужності та героїзму наших солдатів перебуває під повним контролем Збройних сил України. За інформацією МО України та Оперативного командування «Південь», на нашій лінії фронту ворог зосереджує зусилля на утриманні зайнятих рубежів та недопущенні наступу наших військ. Мирні жителі тимчасово окупованих територій продовжують розповідати про системне мародерство з боку окупантів, погрози фермерам, підприємцям, викрадення людей.

 

- Ворог продовжує варварські обстріли по всій лінії зіткнення. Вночі був удар по Криворізькому району. Внаслідок обстрілу у Великій Костромі Зеленодольської громади згорів приватний будинок. Також була обстріляна окупантами територія Широківської громади в районі сіл Кошове та Запоріжжя та прикордонні території Апостолівської громади. Дякувати Богу, люди не постраждали.

 

– Наші сапери продовжують дуже складну роботу з розмінування територій. Усього з початку війни на території Криворізького району знешкодили майже 3000 касетних та інших боєприпасів.

 

- У Кривому Розі, завдяки злагодженій роботі Військової адміністрації, ЗСУ, правоохоронних органів та міських служб ситуація зберігається стабільною та повністю контролюється. Як і раніше, переконливо прошу і криворіжців і переселенців дотримуватися всіх правил під час повітряної тривоги, світломаскування та інших правил військового стану. Дисципліна – це також наша зброя.

 

- У Кривий Ріг продовжують прибувати біженці. З початку війни наше місто стало новим домом для понад 65 тисяч переселенців з 15 областей України. Тільки з Херсонської області до нас прибуло 30 тисяч людей – це мешканці 79 населених пунктів Херсонщини. Сьогодні, у Всесвітній день біженців, я зустрічався з по-справжньому великою командою, яка вже четвертий місяць допомагає у нашому  місті переселенцям. Продовжуємо цю велику роботу. Дякую всім, хто в ній бере участь!

 

– Сьогодні у Кривому Розі вручили перші атестати та золоті медалі випускникам шкіл Херсонської області. Нехай у таких дуже незвичайних умовах, але для випускників це справжнє свято. Ми разом із керівництвом Херсонської області організували цю роботу, щоб кожен випускник міг отримати заслужений атестат. Для них це дуже важливо. Шановні випускники Херсонської області та їхні батьки, де та як отримати атестати ви можете прочитати на моєму офіційному каналі у Facebook або Telegram у попередньому пості.

 

- Продовжують прославляти Кривий Ріг, як місто сильних та незламних людей, наші спортсмени. На міжнародних змаганнях у Німеччині з плавання наш спортсмен Лев Бабаков, я про нього вже раніше розповідав – добився нових перемог. Він завоював одразу чотири «золоті» та дві «срібні» нагороди. Це реально круто! Вітаю спортсмена, його батьків та тренера.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: