Брифінг начальника Військової адміністрації Кривого Рогу О.Вілкула на вечір 24 червня

ВАЖЛИВО
24.06.22 - 22:37

Начальник Військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул – про ситуацію на Криворіжжі станом на вечір 24 червня.

Головне:

 

- Оперативна ситуація на нашій ділянці фронту зберігається напруженою, але повністю контролюється нашими Збройними Силами. Я сьогодні цілий день працював із військовими на «нулі» і можу точно сказати, що бойовий дух усіх частин та підрозділів дуже високий. Ми готові боротися за кожний сантиметр рідної землі. Для цього триває дуже серйозна робота з будівництва оборонних споруд та технічного посилення наших частин. Настрій у військах – не просто вести оборону, а гнати окупантів із нашої землі за їхній «поребрик».

 

- За офіційними даними Міноборони, внаслідок успішних наступальних дій наших підрозділів частина сил ворога на нашому напрямку залишила підготовлені оборонні позиції та відступила до району населеного пункту Ольгино Бериславського району Херсонської області.

 

- Водночас ворог веде обстріл мирних населених пунктів по всій лінії зіткнення з усіх видів РСЗВ, ствольної артилерії, мінометів. У районі н.п. Біла Криниця також зафіксовано застосування ворогом бойової авіації. У Криворізькому районі під обстріл із РСЗВ потрапили Широківська та Гречаноподівська громади. Постраждалих, дякувати Богу, немає. На околиці села Шестірня частково зруйновано один із будинків. Протягом дня також зазнала обстрілів орків Велика Костромка Зеленодольської громади. Пошкоджено будинки на кількох вулицях, лінії електропередач, жертв немає. О 9 годині вечора обстріляно Зеленодольськ, без втрат.

 

- Триває розмінування територій. Тільки в Апостоловому знешкоджено ще 69 ворожих касетних боєприпасів. Ще 84 касетні боєприпаси від «Торнадо-С» знешкоджено біля села Олександрівка Гречаноподівської громади.

 

- У Кривому Розі та районі ситуація стабільна. Місто живе та працює, обстановка - під повним контролем Військової адміністрації та ЗСУ.

 

- Шановні земляки, сьогодні рівно чотири місяці від початку повномасштабної війни. Чотири місяці щоденного подвигу нашої армії, всіх наших солдатів та офіцерів. Чотири місяці титанічної праці Кривого Рогу та всієї країни. Пам'ятаєте, як горе-аналітики пророкували, що Україна впаде через 4-7 днів? Ми вистояли вже 4 місяці і показали всьому світу, що вміємо не лише оборонятися, а й перемагати ворога. Тому що у нас Народна війна. Дякую всім вам, дорогі земляки, хто кожен на своєму місці працює на Перемогу та наближає її.

 

- Ще раз нагадую всім про інформаційну безпеку. Категорично заборонено викладати в соцмережі та розповідати про переміщення наших військових, місця їх дислокації, переміщення техніки, точні місця прильотів тощо. За це, до речі, передбачено реальний термін – від трьох до восьми років. Наші військові забезпечують нашу з вами безпеку та справляються з цим успішно. Давайте допомагати їм у цьому суворим дотриманням всіх правил.

 

- Про наші мирні перемоги. На міжнародному турнірі з вільної боротьби, що відбувся в Італії, спортсменка з нашої ДЮСШ №2 Ілона Прокопевнюк здобула «срібло». А на змаганнях у Польщі, також із вільної боротьби, вихованець ДЮСШ №2 Костянтин Береславець завоював «бронзу». Вітаю спортсменів, їхніх батьків та тренерів!

 

- Звертаю вашу увагу, що комендантська година у Кривому Розі не змінюється – вона, як і раніше, діє з 22.00 до 5 ранку.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: