Брифінг начальника Військової адміністрації Кривого Рогу О.Вілкула за підсумками 3 липня й тижня

ВАЖЛИВО
03.07.22 - 21:51

Начальник Військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул – підсумки дня і тижня на Криворіжжі.

Головне: 

 

– Протягом цього тижня на нашому напрямі фронту ЗСУ проведено низку успішних операцій зі звільнення захоплених населених пунктів Херсонщини. За офіційною інформацією Міноборони та Генштабу ЗСУ після кількох днів завзятих боїв звільнено н.п. Потьомкіне та Іванівка Херсонської області. Окупанти зазнали значних втрат у живій силі та техніці. Слава всім частинам ЗСУ, Нацгвардії, Тероборони, спеціальним штурмовим підрозділам. Ви – справжні герої!

 

- Разом з військовими ми продовжуємо будівництво нових та посилення наявних оборонних споруд у всіх напрямках та на всіх периметрах оборони. Також Військова адміністрація міста, хоча такої функції та бюджету на це в неї немає, продовжує надавати серйозну допомогу нашим військовим із матеріально-технічним забезпеченням.

 

– Ситуація залишається напруженою. Окупанти продовжують системні обстріли мирних населених пунктів вздовж усієї лінії зіткнення з усіх видів РСЗВ, ствольної артилерії, танків, мінометів, застосовують бойову авіацію. Сьогодні орки продовжили свою терористичну діяльність. У Криворізькому районі вони обстріляли територію Зеленодольської громади – Велику Костромку та сам Зеленодольськ. Зруйновано три будинки у дачному селищі. Також було обстріляно прикордонні території Широківської громади, виникла пожежа на одному з полів. Слава Богу, без втрат.

 

- Кривий Ріг продовжує надавати системну допомогу сусіднім прифронтовим та фронтовим громадам із відновленням інфраструктури, медичною допомогою, медикаментами, продуктами, з евакуацією мешканців та багатьом іншим. Водночас, у Кривий Ріг продовжують прибувати біженці – вже офіційно зареєстровано 52 тисячі, реально у місті понад 65 тисяч переселенців.

 

- У самому Кривому Розі та районі ситуація повністю стабільна і перебуває під повним контролем Військової адміністрації та ЗСУ. Влада міста, соціальні установи, комунальні підприємства, правоохоронні органи – чітко виконують свої обов'язки.

 

- Цього тижня ми випустили додаткові міські автобуси великої місткості на маршрути та відновили маршрути №4, №228 та 228-А.

 

– Триває другий етап допомоги криворіжцям з видачі безкоштовних продуктових наборів за кошти міського бюджету. На першому етапі було видано 35 тисяч наборів тим, хто найбільше потребує, на другому етапі ще 56 тисяч криворізьких сімей отримують допомогу від міста. На тижні видано вже 32 тисячі наборів. Тобто, з урахуванням першого етапу, вже понад 67 тисяч криворізьких сімей отримали допомогу.

 

– Завершили вручення сертифікатів та медалей нашим випускникам. Цього року у Кривому Розі школу закінчили близько 6,5 тисячі дев'ятикласників та 3,5 тисячі учнів 11-х класів. Вони навчалися в умовах ковіду, псевдомінування, війни та повітряних тривог. При цьому 241 із них зміг закінчити школу з медаллю!

 

- Ще одна гарна новина. Дорогі криворіжці, ми розуміємо, що виїхати на відпочинок цього року більшість не має можливості. Але діти влітку теж мають займатися та розвиватися. Тому у Кривому Розі організовано 38 літніх клубів для дозвілля дітей. Ми проаналізували список шкільних та нешкільних закладів, у яких є укриття, щоб швидко відвести дітей у разі повітряної тривоги. Я не повідомляю локації, де знаходяться ці об'єкти, через безпеку. Але якщо ви хочете, щоб дитина займалася, була під наглядом і безпекою, наскільки це можливо, звертайтеся до відповідальних осіб у своєму районі. Інформація та телефони є в моєму сьогоднішньому пості у Фейсбуці та Телеграмі.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»