Бригада «Холодний Яр» з Дніпропетровщини б’є рашистів на трофейному «летючому танку»

ВАЖЛИВО
17.05.22 - 13:06

«Летючі танки», якими так пишався російський оборонпром, тепер воюють проти самих же російських загарбників. Один із таких танків Т-80 БВМ затрофеїли бійці 93-ої ОМБр «Холодний Яр», - повідомили на сторінці бригади у Facebook.

 «Танк, який ми забрали у окупантів, дуже хороший…Це новітня модель Т80 2020 року випуску. Вночі тепловізори на ньому гарно працюють. Він вже став у нагоді під час важких боїв на Ізюмському напрямку», - розповів командир Олександр.

 

Бійці кажуть: зараз війна не така, як у першу фазу - більш потужна, артилерійська. 

 

«За нами постійно полюють росіяни, накривають артою 152 калібру, градами, мінометами. Біля наших позицій постійно літають російські Орлани, зависають, а потім іде артилерійський обстріл, який Орлан коригує вліво-вправо. Нам доводилося постійно змінювати позиції та фактично жити у танку», - поділився військовий.

 

Та попри це, наші воїни не втрачають перевагу й продовжують давати ворогу гідну відсіч.

 

«Були серйозні танкові дуелі. В один із нещодавніх боїв ми вистрілили у ворожий танк на відстані 3300 метрів, підпалили йому двигун, після чого з нього пішов чорний дим, а потім здетонував боєкомплект», - розповідають холодноярці.

 

«Я буду до останнього захищати Батьківщину, поки не виб’ємо ворога повністю. У мене сину 10 років, а донька зовсім маленька – 3 травня було 11 місяців. Це моя мотивація - захист рідної землі та власної родини!» - підкреслив командир.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: