Будь дружнім до аутистів! Криворізька школа "Натхнення" взяла участь у флешмобі БудьAFS

ПОДІЯ
02.04.21 - 15:06

2-го квітня у світі відзначають Всесвітній день розповсюдження інформації про проблему аутизму. 

Аутизм – це стан, який виникає внаслідок порушення розвитку головного мозку і характеризується вродженим та всебічним дефіцитом соціальної взаємодії та спілкування. Його неможливо вилікувати, проте з часом можна скоригувати і адаптувати дитину до соціального життя. Аутизм впливає на кожну людину по-різному і може варіюватися від дуже легкої до дуже важкої форми. 

 

 

Відзначили цей день і в Криворізькій спеціальній школі "Натхнення".

 

 

"Наша школа є постійним учасником акцій, що проводять у Кривому Розі. Цього року ми вирішили приєднатися та підтримати флешмоб #БудьAFS", – повідомили на сторінці школи.

 

 

Флешмоб #БудьAFS (Autism Friendly Space) означає "Будь дружнім до людей з аутизмом". Його учасники закликають бізнес, державні та громадські організації ставати дружніми до людей з аутизмом. 

 

 

Цього року колектив Криворізької школи "Натхнення" вирішив створити спеціальний фотопроєкт про вчителів, які займаються з дітьми з аутизмом. 

 

 

"Діти з аутизмом хочуть спілкуватися, проте часто не знають, як. Вони можуть бути надзвичайно обдарованими, проте їм потрібно набагато більше часу, щоб навчитися дуже простим речей, а наші педагоги намагаються їм у цьому допомогти", – розповіли учителі школи "Натхнення". 

 

Фото зі сторінки школи" Натхнення ", на прев’ю – з мережі Інтернет.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: