Буде дитячий корпус на 70 пацієнтів: у Кривому Розі триває ремонт інфекційної лікарні

ЗДОРОВ'Я
12.05.21 - 13:51

З 1 квітня 2020 року, за умовами медреформи, фінансування лікарень у містах України має здійснювати Національна служба здоров'я. Однак Кривий Ріг не залишає медиків без підтримки і намагається навіть в умовах пандемії забезпечити лікарні усім необхідним, особливо ті, де лікують хворих на ковід.

Нагадаємо, у Кривому Розі інфекційна лікарня визнана базовою для надання допомоги таким хворим. Наразі відбувається переоснащення цього закладу: коштом місцевого бюджету триває капітальна реконструкція приміщень та оснащення клініко-діагностичної лабораторії.

 

Міський голова Костянтин Павлов провів робочу нараду з будівельниками та медичним персоналом щодо перебігу робіт.

 

Як доповіли будівельники та керівництво лікарні, у приміщенні клініко-діагностичної лабораторії будівельні роботи вже завершені, йде оснащення цього підрозділу необхідним обладнанням. Частину вже придбано, зокрема холодильники, серед них є й такий, що тримає температуру – 80 градусів, що важливо для досліджень. Також закуплені аплікатори, шафи біологічної безпеки, необхідні меблі, тощо.

 

«Після того, як нещодавно лікарні були передані з обласної комунальної власності в міську, ми ведемо роботу з переоснащення закладів охорони здоров’я, зміцнюємо їх діагностично-лабораторну базу. В умовах пандемії робимо акцент на опорних лікарнях. Коштом міського бюджету оновлюємо обладнання, закуповуємо засоби особистого захисту, аби медики і пацієнти почувалися захищеними. Один із важливих об’єктів - капітальний ремонт інфекційної лікарні та облаштування на її території сучасної клініко-діагностичної лабораторії. Ми розуміємо, що вчасне виявлення захворювання вкрай важливе, тому й прийнято рішення про її оснащення. Важливо, що після того, як ми подолаємо коронавірус, ця лабораторія буде продовжувати працювати і проводити  діагностику інших інфекцій», - підкреслив міський голова Костянтин Павлов.

 

 

Після виходу на експлуатаційні потужності, лабораторія інфекційки буде працювати у дві зміни й робити за добу близько 100 ПЛР-досліджень на коронавірус. 

 

Також тривають роботи з капремонту у 4-поверховому корпусі лікарні: тут вже проведені покрівельні роботи, відремонтовані марші, стіни оздоблені кахлями, відновлено систему водопостачання та водовідведення. Зараз тривають роботи з утеплення фасаду та його оздоблення.

 

«Завдяки підтримці міста, роботи йдуть щодня, обсяги дуже великі, до того ж цю будівлю не експлуатували понад 9 років, тому вона потребує капітального ремонту та відновлення. По завершенні, матимемо нову сучасну будівлю дитячого корпусу на 70 пацієнтів. Маленькі діти матимуть можливість перебувати на лікуванні з батьками», - пояснила головна лікарка інфекційної лікарні Олена Партоєва.

 

Довідково. Від початку пандемії, у лютому 2020 року інфекційну лікарню було перепрофільовано - 180 ліжок для надання допомоги тільки пацієнтам з COVID-19, а з березня 2021 ще додатково 25 ліжок (всього - 205 ліжок), в тому числі 12 ліжок у відділенні анестезіології та інтенсивної терапії. Коштом міського бюджету закуплене нове діагностичне обладнання: ЕКГ-апарати, ШВЛ, 203 кисневі концентратори, ЗІЗ для медперсоналу, дезінфекційні засоби, водонагрівачі, рециркулятори, стерилізатор паровий, холодильники, електрокардіограф, дефібрилятор, напівавтоматичний біохімічний аналізатор, будівельні матеріали для поточного ремонту. За весь час карантину до Криворізької інфекційної лікарні було госпіталізовано 3714 хворих.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: