Буде економніше. У Кривому Розі реконструюють котельні і встановлять індивідуальні теплові пункти

АКТУАЛЬНО
31.01.20 - 10:18

У Кривому Розі триває реалізація спільного проєкту з Європейським інвестиційним банком «Модернізація системи теплопостачання м. Кривого Рогу (І етап)». Йдеться про будівництво автономних котелень.

На робочій зустрічі учасників проєкту йшла мова про документацію на заміну теплових мереж, реконструкцію котельні "Механобрчормет" та встановлення індивідуальних теплових пунктів у бюджетних закладах.

 

Встановлять ІТП (індивідуальні теплові пункти) за рахунок ґрантових коштів з фонду E5P у розмірі 6,3 млн.євро, а передпроєктну документацію (вихідні дані від теплопостачальних організацій) місто має виготовити бюджетним коштом.

 

Виведуть з експлуатації велику котельню комунальної «Тепломережі», розташованої на території «АрселорМіттал Кривий Ріг».

 

Натомість реконструюють 2 котельні «Гігант» і "Механобрчормет" та коштом міського бюджету збудують нову котельню в Металургійному районі.

 

Замінять близько 7 км теплових мереж, у 370 бюджетних закладах - школах, дитячих садочках, лікарнях, соцзакладах - встановлять індивідуальні теплові пункти з системою моніторингу енергетичних ресурсів SCADA.

 

Це сприятиме економії газу до 24%, електроенергії на 23%. Для 39% споживачів комунальної «Криворіжтепломережі» – мешканців Металургійного, частини Саксаганського та Довгинцівського районів - буде покращено якість надання послуги централізованого теплопостачання.

 

"Ми ставимо за мету поступово відійти від великих, енерговитратних котелень та зменшити для криворіжців витрати на оплату послуг. У цьому контексті для нас важливим є проєкт з Європейським інвестиційним банком. Цьогоріч підготуємо всю документацію та проведемо тендер, тоді перейдемо безпосередньо до будівельних робіт», - каже міський голова Юрій Вілкул.

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: