Будівництво нового корпусу Криворізького онкодиспансеру - в активній фазі

ЗДОРОВ'Я
15.09.21 - 15:47

15 вересня відбулася виїзна робоча нарада з будівництва нового корпусу Криворізького онкодиспансеру за участі гендиректора «АрселорМіттал Кривий Ріг» Мауро Лонгобардо, представників Адміністрації Президента, Верховної Ради, облдержадміністрації та Криворізького міськвиконкому.

Нагадаємо, важливий для міста медичний проєкт реалізують спільно з підприємством «АрселорМіттал Кривий Ріг». Зі свого боку, керівництво міста взяло на себе вирішення у максимально короткі терміни питань виділення землі під будівництво закладу, підведення усіх комунікацій та мереж.

 

Будівництво сучасної клініки зараз - в активній фазі. У новому корпусі планують розмістити діагностичне відділення на 100 ліжок. Будуть модернізовані відділення хіміотерапії та радіотерапії, приймальня та кімнати відпочинку у діючому онкодиспансері.

 

«Медицина є найважливішою складовою життя міста. І попри те, що зараз лікарні другого рівня, згідно з реформою, є автономними, місто їм максимально сприяє. Більшу частину лікарень 1,5 - 2 роки тому ми з усіма проблемами забрали з обласної власності і зараз ними займаємося. Так, цього року в лікарнях тривають капітальні ремонти та реконструкції відділень. Наприклад, повний капремонт корпусу інфекційної лікарні, з забезпеченням новим обладнанням. Йде реконструкція відділення в «тисячці». Розробляється проєктна документація на повний ремонт 3-ї та 8-ї міських лікарень міським коштом», - зауважив Євген Удод, заступник міського голови Кривого Рогу.

 

"Те, що ви бачите позаду, - це поле битви, тут люди борються за свої життя, і цей ворог дуже хитрий. На сьогодні, щороку у світі помирають 10 млн хворих на рак. 70% смертей - у країнах з низьким рівнем доходів населення. Пацієнти як герої борються з цим захворюванням. Те, що ми можемо зробити для них, - полегшити боротьбу, надати більше шансів. Ми - ключовий інвестор у цьому проєкті, вкладаємо 400 млн гривень у це будівництво. Також ми надаємо найсучасніше обладнання британської компанії, за допомогою якого можна боротися з раком більш точно. По завершенні будівництва, потужності онкоцентру подвояться - він зможе надавати допомогу чверті мешканців області. А найголовніше - надавати превентивні послуги", - зазначив керівник "АМКР" Мауро Лонгобардо.  

 

"Наші пацієнти давно чекають на цю подію. Скільки життів буде врятовано! Я брав участь в обговоренні постачання обладнання - воно буде надсучасним, якого у нашій країні немає. Це стосується стереотаксичної радіохірургії — однієї з методик променевої терапії, яка полягає в одноразовому опроміненні патологічного вогнища високою дозою іонізуючого випромінювання. Крім цього, буде й інше необхідне обладнання", - підкреслив Сергій Беккер, генеральний директор Криворізького онкоцентру.

 

 

Довідково. Онкодиспансер надає спеціалізовану допомогу криворіжцям та мешканцям Жовтих Вод, Орджонікідзе, Зеленодольська та прилеглих районів. Місто робить все можливе, щоб заклад в повному обсязі надавав допомогу пацієнтам. З міського бюджету надавали субвенцію на перезарядку апаратів променевої терапії, щоб пацієнти отримували терапію у Кривому Розі, а не їздили до Дніпра. Придбаний сучасний апарат променевої терапії, відремонтоване радіологічне відділення та покрівля.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: