Битимем окупантів! Україна отримає ракети Harpoon від Данії та іншу зброю від 20 країн

ВАЖЛИВО
24.05.22 - 8:38

Понад 20 країн нададуть нам різні види озброєння. Зокрема, від Данії Україна отримає американські протикорабельні ракети Harpoon, - заявив міністр оборони США Ллойд Остін.

"Особливо вдячний Данії, яка оголосила, що надасть Україні пускові установки Harpoon та ракети до них, щоб допомогти Україні захистити узбережжя", - наголосив він.

 

Американські протикорабельні крилаті ракети Harpoon мають дальність 124-220 км. Залежно від модифікації їх можуть запускати з кораблів, підводних човнів, літаків, берегових установок. Швидкість польоту ракети сягає 240 м/с.

 

Чехія нещодавно надала нам атакувальні гелікоптери, танки та ракетні системи. 

 

З артилерією допоможуть Італія, Греція, Норвегія та Польща.

 

Велика Британія продовжує займати провідну роль у координації безпекової допомоги і надавати значну кількість оборонного спорядження Україні.

 

Загалом понад 20 країн оголосили про нові пакети оборонної допомоги, які включать артилерію, снаряди, системи берегової оборони, танки, бойові машини, деякі країни пообіцяли допомогти з навчанням українських військових.

 

Міністр оборони США пообіцяв, що учасники коаліції будуть збільшувати координацію зусиль, аби посилити та модернізувати Збройні сили України.

 

"Всі розуміють, що ставки у цій війні виходять далеко за межі Європи", - відзначив Ллойд Остін.

 

Остін також повідомив, що відтепер до групи з оборонної допомоги Україні долучилися Ірландія, Австрія, Колумбія, Боснія та Герцеговина і Косово. Тож кількість учасників зросла з 40 до 44 держав.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: