#Чашкакави: Дмитро Комаров та Дорофєєва закликають допомогти 12-річному онкохворому криворіжцю

БЛАГОДІЙНІСТЬ
31.08.19 - 15:02

12-річний Матвій із Кривого Рогу страждає на рідкісне захворювання – лімфому Беркітта. Щоб швидше зібрати кошти на його лікування, ведучий проєкту «Світ навиворіт» Дмитро Комаров та співачка Надя Дорофєєва закликають приєднатися до флешмобу #чашкакави. Про це артист написав на своїй сторінці у facebook.

«Дуже позитивний і тямущий хлопчина, допитливий. Страшно скромний – як побачив Надію Дорофєєву, відразу зашарівся та дуже збентежився. Матвій – мій колега, обожнює ходити в походи з наметом! А одне з хобі – гра на гітарі», – характеризує хлопчика ведучий. – Боляче чути, що зараз цей пацан більше не може вести свій звичний спосіб життя через рідкісну хворобу – лімфому Беркітта. Дві злоякісні пухлини, які вразили лімфовузли печінки та средостенія (в середній частині грудної порожнини, де знаходяться серце, аорта, бронхи). Це смертельно небезпечно, якщо не поквапитися».

 

Матвійко проходив лікування в Дніпрі та Києві. Він пережив 6 блоків хімії та приймав гормональні препарати. Але позитивної динаміки не відбулося, обидві пухлини прогресують активно. Батьки возили хлопця в Білорусь для уточнення діагнозу. Там його підтвердили.

 

Проте там малому криворіжцю допомогти не можуть, оскільки для лікування необхідна рідкісна методика Car-T. Допомогти погодилися медики з клініки в Ізраїлі (Хадасса), на Матвійка там чекають вже наступного тижня.

 

«Сума навіть з усіма знижками все одно непід’ємна для звичайної сім’ї – 116 000 $. Мама Матвія служить у церкві, батько – поліцейський. Батьки змогли зібрати більше 5000 $, з яких близько чотирьох пішло на неефективне лікування та близько 2000 $ - на діагностику в Білорусі, – додав ведучий. – Лікування необхідно розпочинати терміново – організм ослаблений, хвороба прогресує. А через кілька місяців буде запізно. Цей хлопець – майбутній дослідник, нове покоління «Світу навиворіт». Усього одна #чашкакави від кожного третього з нас – і він буде жити. 10, 20, 30 грн – за такі гроші ми можемо врятувати Матвія, тому що нас у фейсбук та інстаграм більше півтора мільйона! Добро повернеться!»

 

Карта Приватбанку:

 

4149 6293 8110 0163

Наталія Олександрівна Гаврильців (мама)

 

Для переказів з інших країн:

 

PayPal: natasha-0508.88@mail.ru.

Отримувач – KorolNatalya (перевірений контакт, обов’язкова примітка «для Матвія»).

 

Фото Дмитра Комарова

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: