Чи буде в Кривому Розі житло для АТОвців? По недобудові на Туполєва проведуть аудит

ВАЖЛИВО
21.11.19 - 12:30

Як ми писали, до Кривого Рогу з робочим візитом приїжджав голова Дніпропетровської обласної держадміністрації Олександр Бондаренко. Він відвідав декілька інфраструктурних об'єктів, зокрема побував на вулиці Туполєва, де довгий час височіє об'єкт незавершеного будівництва.

На початку цього року екс-керівники області виділили кошти на завершення будівництва цього житлового комплексу. Понад 70 квартир планували передати криворізьким АТОвцям. 

 

«Собівартість квартир у цьому будинку зашкалюватиме. Один квадратний метр коштуватиме 20 тисяч гривень. Але ж це не Київ. Ціна має бути значно нижчою, – вивчивши документацію, зазначив голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко. – До середини грудня проведемо аудит. На цей час роботи призупинять. Якщо виявиться, що ціни у кошторисі штучно завищені, будівництво продовжимо після їхньої оптимізації. Розглянемо й альтернативу – купівлю житла для АТОвців на вторинному ринку. Це дозволить удвічі зекономити кошти. А за рахунок заощадженої решти можна буде в Кривому Розі, приміром, збудувати два сквери».

 

На початку цього року на відновлення будівництва комплекса виділили 4 мільйони гривень. Майже вся перша частина суми пішла на очищення території від сміття та демонтаж.

 

У майбутньому 4-поверховому будинку запланували облаштувати 2 чотирикімнатні, 42 двокімнатні та 28 однокімнатних квартир. У прибудовах – відкрити кабінети сімейного лікаря. А ще – звести котельню та підвести комунікації, ґанки облаштувати пандусами.

 

Загальну вартість робіт оцінили у 100 млн грн.

 

Із проханням перевірити «реальність» цін у кошторисі до очільника області звернулися АТОвці Кривого Рогу через нещодавно створену в облдержадміністрації Раду ветеранів.

 

«Особисто я всіма руками «за» це будівництво. Але є багато питань. Ціни – космічні. Одна квартира обійдеться у 40 тисяч доларів, – сказав голова ГО «Батальйон національного захисту «Кривбас» Юрій Сіньковський. – Загалом за ці кошти можна забезпечити житлом удвічі більше військовослужбовців Кривого Рогу, якщо купувати на вторинному ринку».

 

Нині у Кривому Розі потребують житла понад 200 бійців, які належать до першочергової категорії.

 

Загальна площа будівельного майданчика – 5,2 тисячі м2. Всі роботи призупинені до середини грудня цього року.

 

Фото - пресслужби ДніпроОДА.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: