Чи був передоз? Подробиці загибелі собаки у машині Центру поводження з тваринами

ПОДІЯ
24.05.21 - 17:14

У соцмережах криворіжці активно обговорювали випадок, коли у машині фахівців з відловлювання помер пес. Працівники Центру поводження з тваринами впіймали його на вулиці з застосуванням наркозу. У Центрі кажуть, що цей метод дозволений законом. А те, що сталося, - прикрий випадок. 

 

Як з'ясували наші журналісти, події розгорталися наступним чином. На гарячу лінію Контакт-центру звернулася криворожанка, яка повідомила, що біля будинків у районі шахти "Родіна" бігає агресивний собака.

 

На виклик відреагували. Фахівці Центру поводження з тваринами прибули на вказане місце. Аби відловити агресивного чотирилапого, застосували наркоз. Згодом жінка, яка і викликала фахівців, помітила у машині неживого пса.

 

"Я була свідком того, як відловлювач на моїх очах набирав цей наркоз, на власний розсуд. Дозування він розраховував самостійно. Я спитала, що з твариною, чому вона не дихає? Ймовірно, це було передозування", - розповідає криворожанка Марина Іванушко.

 

Лев - працівник центру. Це він був учасником цієї історії. Каже, в його практиці це вперше, коли тварина гине від наркозу. Безпритульні собаки надто чутливі до запаху відловлювача, тому заманити їх нелегко, тож іноді й доводиться присипляти тварину уколом.

 

"На корм собака не йшов, тож я прийняв рішення використати наркоз. Дозування я визначив згідно з нормами - 1 мілілітр на 10 кілограмів ваги. Я зазвичай використовую трохи менше дозування. Зробив укол, завантажили в машину без проблем, але по прибутті на базу з'ясувалося, що собака з наркозу не вийшов", - пояснює Лев, працівник КП "Центр поводження з тваринами".

 

У керівництві Центру поводження з тваринами прокоментували цей випадок. Там кажуть - не завжди вдається зловити безпритульного агресивного собаку ручним або механічним способом. завдяки обладнанню. Саме тоді і застосовують наркоз. Законом це дозволено. 

 

"На жаль, трапилася ситуація, яка не подобається ні підприємству, ні відловлювачу, нікому з мешканців міста. Після введення наркозу собака не опритомнів. Ветеринарний лікар провів розтин - діагностував серцево-судинну недостатність. Простіше кажучи, у тварини не витримало серце. Ця ситуація неприємна, тому що ми використовуємо м'яке снодійне та седативні препарати, закуповуємо їх у офіційних постачальників. Даємо мінімальну дозу, відповідно до ваги тварини, але, на жаль, немає індивідуального захисту від снодійного як у людини, так і у тварини", - коментує Андрій Кириленко, директор КП " Центр поводження з тваринами".

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: