Чи може вчитель замість онлайн-уроків просто надсилати завдання у Viber? Відео

КОМЕНТАР
29.03.21 - 11:00

Міністр освіти та науки Сергій Шкарлет заявив, що школи можуть на свій розсуд організовувати навчальний процес в умовах карантину, оскільки законом наділені автономією.

Про це він розповів під час брифінгу, коментуючи скарги батьків на те, що не всі вчителі проводять онлайн-уроки, а деякі тільки кидають у Viber посилання на номери сторінок підручників для самостійного опрацювання.

 

 

За його словами, відповідно до закону України про освіту, навчальні заклади наділені самостійністю у прийнятті рішень щодо академічних освітніх, організаційних, фінансових, кадрових та інших питань діяльності.

 

 

“Враховуючи загальну ситуацію та карантинні заходи, у закладах загальної середньої освіти можуть бути запропоновані різні підходи до організації освітнього процесу. Крім дистанційної форми, може бути очна, змішана або інша форма навчання, що поєднує дистанційне та очне навчання і передбачає застосування технологій дистанційного навчання в очній формі”, – сказав Шкарлет.

 

 

Міністр наголосив, що заклад освіти має забезпечити регулярні відстеження результатів навчання учнів, а також, за потреби, має надавати їм підтримку в освітньому процесі.

 

 

“Для учнів, які не можуть взяти участь в синхронному режимі взаємодії з поважних причин, заклад освіти може забезпечити використання інших засобів комунікації доступних для них: телефонного, поштового зв’язку тощо”, – зазначив міністр.

 

 

Повне відео брифінгу – нижче.

 

 

Джерело - Освіта. інфо. Фото на прев’ю з мережі Інтернет.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: