Чи потрапимо до Гіннеса? Завтра криворізький "король заліза" спробує встановити світовий рекорд

ЦІКАВО
14.04.21 - 13:36

Завтра, 15 квітня, у Кривому Розі відбудеться фіксація світового рекорду із занесенням до Книги рекордів Гіннеса. На світове визнання у номінації "Найбільша вага, піднята в становій тязі за одну хвилину" претендує рекордсмен із Кривого Рогу В'ячеслав Павлічук.

Криворіжець В’ячеслав Павлічук - "король заліза", рекордсмен України, майстер спорту в становій тязі, відомий в Україні пауерліфтер.

 

Як ми писали, 24 жовтня 2020 року в Кривому Розі В’ячеслав встановив національний рекорд України в номінації «Максимальна кількість повторів станової тяги штанги з лямками за 1 хвилину». Вага штанги – 100 кг. Кількість – 63 рази!

 

Задля світового рекорду В'ячеслав буде виконувати станову тягу 100-кілограмової штанги без лямок! Захід відбудеться за підтримки Криворізької міської ради та міського голови Костянтина Павлова. Спроба встановлення світового рекорду відбуватиметься в присутності експертів Національного реєстру рекордів – Олега Волочкова та Олександра Кушпіти, які документують подію для Книги рекордів Гіннеса.

 

Зараз цей рекорд належить росіянину, штангісту Антону Шиловському. У 2020 році він підняв без лямок 100-кілограмову штангу 55 разів за 60 секунд. За міжнародними правилами, фіксують загальну вагу, підняту за 1 хвилину. На сьогодні, найважча станова тяга за 1 хвилину - 5 524,75 кг (12 179 988 фунтів).

 

Наш земляк спробує завтра підняти більше! Уболіваймо! 

 

Як ми писали, 3 квітня криворізький спортсмен Роман Красніцький встановив національний рекорд «Найбільша кількість присідань зі штангою за 60 секунд». Національний реєстр також представить це досягнення в Книгу рекордів Гіннеса.

 

Хто з криворіжців уже потрапив до когорти найкращих у престижній Книзі рекордів, ми писали тут. 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: