Чи позмагаються криворізькі митці за "театральний Оскар"? Стартував Фестиваль-премія ГРА

КУЛЬТУРА
05.02.20 - 15:42

Стартувала ІІІ Всеукраїнська премія GRA - фестиваль, який називають українським театральним Оскаром. Прийом заявок розпочато.

Організатори повідомляють, що ІІІ Всеукраїнська ГРА цьогоріч відбудеться не лише у Києві, а й в Харкові, Одесі, Івано-Франківську, Рівному, Херсоні та Кривому Розі.

 

«За короткий час премія ГРА стала свого роду театральним «знаком якості», а фестивальна частина проєкту полюбилася глядачам. Адже всі поціновувачі сценічного мистецтва можуть стати учасниками фінального етапу проєкту і переглянути кращі вистави наживо", - пишуть критики.

 

Засновником та організатором Фестивалю-Премії є Національна спілка театральних діячів України.

 

Головна мета фесту – об’єднати всі театри країни і презентувати їх найкращі здобутки Україні та міжнародній спільноті, визначити провідні тенденції та стимулювати розвиток українського театрального конкурентного середовища.

 

Подавати заявки для включення вистави у програму Фестивалю-Премії мають право професійні театральні колективи/заклади культури різної форми власності, статутна діяльність яких пов’язана з театральним мистецтвом.

 

Театральний колектив/заклад, до репертуару якого входить вистава-переможець, нагороджують Дипломом лауреата та грошовою винагородою на реалізацію нового творчого проєкту.

 

Заповнену заявку та необхідну інформацію і матеріали у друкованому та електронному вигляді можна надсилати до 15 березня 2020 року включно на адресу Дирекції: 01004, Київ, б-р Т. Шевченка, 3, каб. 220, НСТДУ, електрона адреса: fest@nstdu.com.ua.

Усі деталі можна дізнатись на сторінці фестивалю у фейсбук.

 

Як ми писали, торік на фестивалі ГРА в номінації «За найкращу хореографічну/балетну/пластичну виставу» була представлена вистава «По той бік кургану» криворізької «Академії руху» .

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: