Чи пустять нас за кордон? ЄС може за два тижні внести Україну до "зеленої зони"

АКТУАЛЬНО
01.07.21 - 14:25

Європейський Союз, можливо, за два тижні внесе Україну до "зеленої зони", після чого у нас з'явиться більше шансів на подорожі Європою. Українське МЗС вже працює задля спрощення умов поїздок громадян.

Про це пише "Європейська правда". У МЗС сподіваються, що ЄС додасть Україну до списку країн, які безпечні для подорожей з огляду на ситуацію з коронавірусом, як вже зробили для низки інших держав.

 

 

"Оскільки зараз ми все більше наближаємося до встановленої Єврокомісією норми, на доручення міністра закордонних справ Дмитра Кулеби представництво України при ЄС взаємодіє із європейською стороною задля включення України до згаданого переліку під час його наступного перегляду", – сказав речник МЗС Олег Ніколенко.

Однак, він наголосив, навіть можливе потрапляння України до списку країн "зеленої" зони не означатиме автоматичне відкриття кордонів ЄС.

 

"Держави-члени Євросоюзу індивідуально схвалюють остаточні рішення про послаблення або посилення обмежень на подорожі. Відповідно, МЗС України працює з європейськими країнами на двосторонньому рівні задля спрощення умов поїздок українців, зокрема визнання свідоцтв про вакцинацію та цифрових COVID-сертифікатів", - пояснив Ніколенко.

 

Згідно з опитуванням компанії Gradus Research, понад третина українців відпочиватимуть вдома або на дачі й лише 18% громадян планують влітку подорожувати за кордоном. Але через пандемію більшість європейських країн тривалий час не приймали мандрівників і лише зараз починають відновлювати туризм.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: