Чи справді екоцид? Сьогодні на підприємстві «АрселорМіттал Кривий Ріг» СБУ провела обшуки

КОМЕНТАР
20.07.19 - 19:21

Сьогодні, напередодні професійного свята металургів та гірників, на ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» відбувся обшук слідчого відділу управління Служби безпеки України у Дніпропетровській області, – повідомляють у пресслужбі промислового гіганта.

 «Сьогодні на наше підприємство «АрселорМіттал Кривмй Ріг» приїхали з перевіркою та обшуком представники Служби безпеки України. Нещодавно нас, найбільшого іноземного інвестора України, звинуватили в екоциді – знищенні тваринного та рослинного світу, отруєнні повітря та води, що призвело до екологічної катастрофи. І це, незважаючи на те, що ми маємо всі дозвільні документи, пройшли всі екологічні перевірки. В тому числі, позапланову у квітні цього року. Проте сьогодні представники Служби безпеки України прийшли з обшуками на сучасний, щойно побудований об’єкт – третю машину безперервного лиття заготовок. У нас вилучили копії усіх документів з цього обладнання та почали перевірку з контролю іонізаційного випромінювання. Ми, як і раніше, готові до співпраці у законодавчому полі, а ці дії виглядають дещо нелогічними і ставлять під сумнів подальшу реалізацію масштабної програми модернізації на «АрселорМіттал Кривий Ріг», – прокоментував ситуацію виконуючий обов’язки генерального директора підприємства Олександр Іванов.

 

В. о. гендиректора також додав, що закликає посольства країн Великої сімки, Європейської бізнес Асоціації, Американської торгівельної палати, Укрметалургпрома, Федерацію металургів України та інші організації звернути увагу на ситуацію, що склалася і «допомогти забезпечити конструктивну співпрацю міжнародного бізнесу та влади».

 

Нагадаємо, нещодавно СБУ відкрила кримінальну справу проти підприємства за статтею 441 КК України «Екоцид». Проте у пресслужбі промислового гіганта запевнили, що робота їхнього обладнання йде без перевищення обсягу викидів забруднюючих речовин у повітря.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: