Чи закриють провадження через відсутність предмету спору? Триває суд над криворізькими гірниками

РЕЗОНАНС
30.12.20 - 11:51

У Жовтневому районному суді триває засідання у справі КЗРК проти шахтарів-протестувальників, - повідомляють наші журналісти з місця події. 

Нагадаємо, попри обіцянку керівництва КЗРК не переслідувати страйкарів, у Кривому Розі все-таки розпочали суд над гірниками, які брали участь у 43-денному підземному протесті на чотирьох шахтах КЗРК. Сьогодні о 9.00 почалось чергове засідання.

 

Сторона захисту гірників подала позов щодо допиту і виклику в суд в якості свідків третіх осіб - голови Незалежної профспілки гірників та металургів України Михайла Волинця, в.о. голови правління «Кривбасзалізрудком» Сергія Новака, його заступника Олександра Капука.

 

Також вимагають залучення до справи нових доказів, зокрема акту перевірки служби Держпраці, яка при перевірці зафіксувала на підприємтсві 190 фактів порушень охорони праці.

 

Захист гірників подав клопотання про закриття провадження у справі через відсутність предмету спору.

 

Наразі суддя ще не виніс рішення щодо задоволення клопотань.

 

Як ми писали, на знак солідарності, підтримати своїх колег-протестувальників приїхали шахтарі-уранщики з Дніпропетровщини.

 

Як ми раніше повідомляли, протягом трьох діб працівники уранодобувних шахт «Смолінської», «Новокостянтинівської» та «Інгульської» (ДП «СхідГЗК») у відчаї перекривали рух транспорту на 4 трасах, вимагаючи виплати зарплат та стабілізації роботи підприємства.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: