Чи збудують у Кривому Розі лікувальний корпус онкодиспансеру? В мерії підписують важливий документ. Оновлено

ВАЖЛИВО
05.10.19 - 10:52

Сьогодні у Криворізькій мерії підписують меморандум про намір будівництва лікувального корпусу Криворізького онкологічного диспансеру.

Участь у підписанні документа взяли голова комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Верховної Ради України Михайло Радуцький, гендиректор ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» Парамджит Калон, в. о. голови Дніпропетровської ОДА Володимир Юрченко, голова Дніпропетровської облради Гліб Пригунов, голова Криворізької міськради Юрій Вілкул, перший помічник Президента України Сергій Шефір та гендиректор КП «Криворізький онкологічний диспансер» Сергій Беккер.

 

"Сьогоднішня подія є найважливішою у житті не тільки мешканців нашого міста, а й всієї області. Протягом багатьох років Криворізький онкологічний диспансер надає спеціалізовану медичну допомогу не тільки мешканцям Кривого Рогу, а й містам: Жовті Води, Орджонікідзе, Зеленодольськ, прилеглим 5-ти сільським районам (Криворізький, Софіївський, П'ятихатський, Апостолівський та Широківський), - зазначив міський голова. - З міського бюджету надавалася субвенція на неодноразову перезарядку апаратів променевої терапії, щоб апарати були дієвими і була збільшена їх пропускна можливість. Після цього пацієнти отримують променеву терапію в умовах нашого міста, а не їздять до Дніпра. Придбано сучасний апарат променевої терапії для порожнин, що також покращило рівень надання медичної допомоги. Завдяки субвенції, відремонтовано радіологічне відділення, покрівлю тощо".

 

Михайло Радуцький зазначив: "Ми сподіваємось, що за допомоги президента та "АрселорМіттал КР" Кривий Ріг стане пілотним містом, де буде збудована сучасна клініка з лікування онкохвороб".

 

Для цього місто надасть відповідну ділянку, а кошти на будівництво лікувального корпусу - компанія "АрселорМіттал КР". За планами, це буде справжня європейська клініка, оснащена сучасним обладнанням для діагностики, профілактики та лікування онкохвороб. У будівництві візьмуть участь німецькі фахівці. 

 

Довідково. Згідно з міською програмою "Здоров'я нації" з напрямку "онкологія", для раннього виявлення онкопатології у місті придбали сучасне обладнання на суму 900 тисяч гривень, провели навчання медперсоналу лікувальних закладів щодо паліативної допомоги онкохворим пацієнтам.

 

Щорічно з міського бюджету виділяють 3 мільйони гривень для надання медичної допомоги дітям з онкологічними та гематологічними захворюваннями.

 

На обліку в онкодиспансері перебувають близько 18,5 тисячі хворих, і їх кількість постійно зростає. Лише цього року зареєстровано понад 1000 нових хворих. Особливе занепокоєння викликає зростання захворюваності на рак шкіри, легень, передміхурової залози.

 

Гарантований державою обсяг безкоштовної допомоги на первинному рівні не в повній мірі сприяє повноті обстеження, а впровадження програми безкоштовних досліджень перенесено на невизначений термін.

 

Відтак, значно зростає необхідність покращення матеріальної бази не тільки лікувальним обладнанням, а також діагностичним, оскільки для мешканців села заклад є єдиною установою, де можна встановити остаточний діагноз та розпочати спеціалізоване лікування, навіть враховуючи той факт, що забезпечення його хіміотерапевтичними препаратами вкрай не задовільне. Це стосується і мешканців міста, незважаючи на те, що щомісяця з міського бюджету надають матеріальну допомогу на лікування.

 

У мерії сподіваються, що результат сьогоднішньої зустрічі сприятиме вирішенню багатьох питань, спрямованих на покращення медичної допомоги онкохворим.

 

Нагадаємо, 12 липня президент Володимир Зеленський прибув до Кривого Рогу з робочим візитом.

 

Він поставив адміністрації «АрселорМіттал» ряд запитань, серед яких – вплив підприємства на рівень онкологічних захворювань у Кривому Розі.

 

Також Глава держави запропонував створити в місті філію Міністерства екології.

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: