Чим далі – тим гірше? Більшість українців вважають, що з кожним новим президентом життя в Україні погіршується

СОЦІУМ
07.10.20 - 14:05

За даними соцопитування, дві третини українців переконані, що будь-яка людина, яка стане президентом, представлятиме виключно інтереси свого кола осіб, а не народу України.

Як передає УНІАН, про це голова правління Центру "Соціальний моніторинг" Ольга Балакірєва та директор Дмитро Дмитрук повідомили на пресконференції, присвяченій презентації результатів соціологічного опитування на тему "Моніторинг громадської думки населення України: оцінки та настрої напередодні місцевих виборів". 

 

За її словами, соціологи намагалися з'ясувати сприйняття українцями твердження про те, що "з кожним наступним президентом життя в країні стає все гіршим".

 

«Для мене ці результати скоріше свідчать про кризу влади як такої та кризу президентської посади, ролі президента у суспільстві як такого. Тому що, ви бачите, що сумарно майже 65% опитаних, тобто дві третини, погодилися з таким твердженням, що з кожним президентом в Україні життя погіршується, і лише більше чверті, навпаки, не погодились з цим», – сказала Ольга Балакірєва.

 

Також соціологи поцікавилися, чи згодні українці з тим, що, незалежно від того, хто стане президентом, ця людина скоріше представлятиме виключно інтереси своєї політичної сили, свого кола осіб, а не всього народу України.

 

"Майже 60% погодились з таким твердженням", - сказала Балакірєва.

 

 

Як проводилося опитування?

 

Опитування проводили з 20 по 29 вересня 2020 року методом індивідуального інтерв'ю F2F. 

 

Загалом було опитано 3 014 респондентів.

 

Водночас щодо результатів підтримки партій врахована думка 2 250 опитаних, адже вони відповіли, що будуть голосувати і визначилися з вибором. 

 

Похибка не перевищує 1,9% (стандартне відхилення 1,1-1,9%).

 

 

З детальними результатами можна ознайомитись за посиланням

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: