"Чиста вода - у кожен дім". У Кривому Розі готують нову програму очищення води, - Костянтин Павлов

ВАЖЛИВО
02.12.20 - 18:39

У Кривому Розі триває послідовна комплексна робота з покращення якості водопостачання для криворіжців. На Карачунівському водозабірному комплексі вже впроваджена унікальна триступенева система очищення питної води. Замість старих зношених труб, встановлюють сучасні пластикові. А з наступного року розпочнеться реалізація нової програми «Чиста вода - в кожен дім».

Коштом міського бюджету сучасними високотехнологічними станціями доочищення води обладнають лікарні, школи, дитячі садочки та багатоквартирні будинки.

 

Система водопостачання Кривого Рогу - одна з найскладніших у країні. Тож аби в оселі криворіжців надходила вода вищої якості, необхідний контроль на кожному етапі впровадження програми. Інвестиції у виробництво якісної воді - внесок у здоров'я криворіжців. Така позиція мерії. Без допомоги міського бюджету водопостачальникам не обійтись.

 

"Наразі на станціях водозабору, водопідготовки та насосних станціях вода проходить три ступені очищення для поліпшення якості питної води, над яким ми постійно працюємо", - підкреслює член виконкому Криворізької міської ради Костянтин Павлов.

Лабораторія Кривбасводоканалу - життєво важливий сектор великого міського організму. Контроль показників тут здійснюють за стандартами. 

 

"Контролюємо воду за 56 показниками: санітарно-хімічними, бактеріологічними, гідробіологічними та паразитологічними. Контроль здійснюємо щодня, щогодини. Лаборанти роблять хіміко-бактеріологічний аналіз, на кольоровість, каламутність, осади СL, ОН, присмак і запах", - пояснює Людмила Шкриптієнко, начальниця лабораторії з контролю виробництва КП "Кривбасводоканал".

 

На підприємстві кажуть, що вода відповідає стандартам. Але найбільша проблема на шляху до ідеалу - морально застарілі мережі. Серед нових придбань лабораторії - сучасний газовий хроматограф, що дозволяє розширити спектр досліджень. Реалізація програми "Чиста вода - в кожен дім"- це екологічно і стратегічно важливий крок уперед.

 

"Ми плануємо, по-перше, встановлення коштом міського бюджету сучасних станцій доочищення питної води в наших дитячих садочках, школах, лікарнях. І другим етапом - встановлення високоякісних станцій доочищення питної води в багатоквартирних будинках, міським коштом. Підприємство постійно працює над тим, щоб поліпшити якість питної води, тому встановлює сучасне електричне обладнання, ремонтує нове насосне устаткування, яке дозволяє навіть при постійному зростанні ціни на електроенергію, що є основною складовою при підготовці питної води, утримувати тарифи на постійному рівні і недопускати їх зростання", - зазначає Костянтин Павлов.

 

Наразі триває розробка проєктно-технічної документації для встановлення нового обладнання з доочищення води. Ралізувати перший етап проєкту розпочнуть вже у 2021- му році.

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: