Цього тижня до Кривого Рогу надійдуть 46 кисневих концентраторів, наступного – ще 46

ВАЖЛИВО
03.11.20 - 11:30

Лікарні Кривого Рогу, визначені як опорні у боротьбі з коронавірусом, забезпечені необхідним медичним обладнанням, ліками, дезінфекційними засобами, а медики – засобами індивідуального захисту. 

 

Все це робиться коштом міського бюджету, Кривий Ріг нічого не отримав із Національного фонду боротьби з коронавірусом. 

 

Для лікування хворих на Covid-19, а особливо коли вірус спричиняє пневмонію, вкрай важливим є застосування кисню. За завданням міського голови, з бюджету виділені кошти на придбання кисневих концентраторів.

 

Паралельно тривають проєктні роботи по системах подачі кисню для лікувальних закладів №№ 1,7, 8,11, 5. Так, у лікарні №16 вже завершують монтаж кисневої системи.

 

«Лікарні вже мають кисневі апарати, однак у ситуації, коли епідемія в країні не вщухає, великий плюс, що лікарні отримують від міста додаткові апарати. Завтра ще 21 апарат отримуємо, а наступного тижня очікуємо ще на 46 концентраторів», - підкреслив Юрій Вілкул.

 

Головний лікар міської лікарні №16 Ігор Криштопа зазначив: «Медикаменти на 700 тис грн ми отримали для лікування коронавірусу. Вкрай важливі для нас і кисневі концентратори, які одразу підуть у роботу».

 

Кисневі концентратори також потрібні пацієнтам із хронічними легеневими захворюваннями, бронхіальною астмою, серцево-судинними захворюваннями.

 

Місто забезпечило проведення лабораторної діагностики, у тому числі й швидких тестів — майже 70 000, обстеження на антитіла - 61 000, проведення ПЛР (полімеразно-ланцюгової реакції) - 11 969. Коштом міського бюджету придбали дихальне обладнання, апарати ШВЛ, монітори, кисневі концентратори, лікарські засоби для лікування хворих у стаціонарі та реактиви для лабораторних досліджень і ЗІЗ.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: