Цьогоріч українські школи можуть самі визначити дату завершення навчального року

ОСВІТА
03.04.22 - 8:53

1 квітня 2022 року Міністерство освіти і науки України затвердило рекомендації щодо окремих питань завершення 2021/2022 навчального року. Зокрема, школам рекомендують самостійно визначити дату завершення освітнього процесу. 

 У межах автономії закладам загальної середньої освіти рекомендують:

 

-  самостійно визначити день завершення освітнього процесу в 2021/2022 навчальному році;

 

-  забезпечити виконання освітніх та навчальних програм, навчального плану через ущільнення навчального матеріалу, організацію самостійної навчальної діяльності учнів, додаткові консультацій із використанням технологій дистанційного навчання.

 

Крім того,  керівників закладів та вчителів закликають звернути особливу увагу на необхідність психологічної підтримки дітей. Для цього розроблено відповідні матеріали, а також працює Телеграм-канал «Підтримай дитину».

 

Оцінювання результатів навчання за потреби може здійснюватись з використанням технологій дистанційного навчання, а складання ДПА цього року скасовано.

 

"Також в умовах воєнного стану особливо важливо забезпечити права учнів і дати їм можливість продовжувати здобувати освіту, зокрема, в установленому порядку перевести їх на наступний рік навчання, видати свідоцтва досягнень або табелі навчальних досягнень, а також документи про здобуття освіти", - наголошують в МОН.

 

Свідоцтво може видати школа за місцем постійного чи тимчасового проживання, зокрема й приватні заклади, якщо дитину було зараховано до нової школи.

 

Усі діти, які навчаються зараз не у своїх школах, а також перебувають за кордоном та продовжують навчатися у дистанційному форматі, отримають документ про завершення навчального року,  незалежно від форми навчання (онлайн, офлайн, змішане).

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: