Цьогоріч в Кривому Розі мають втілити 12 проєктів із реконструкції зовнішнього освітлення

БЛАГОУСТРІЙ
21.01.20 - 11:04

У 2020-му році в Кривому Розі планують реконструювати зовнішнє освітлення з додатковою підсвіткою тротуарів, пішохідних переходів, перехресть на центральних проспектах міста: Миру, Гагаріна та Металургів, на вулицях Лермонтова та Петра Калнишевського.

Крім того, встановлять нове внутрішньоквартальне освітлення вулиць Миколи Ходича, Праці, Лаштоби, Чарівна, Закарпатська, на мікрорайоні Всебратське-2, у зеленій зоні між вул. Каткова, Рудна та проспектом Седнєва і від вул. Петра Калнишевського вздовж річки Саксагань. Планують відремонтувати зовнішнє освітлення прибудинкової території житлових будинків по вул. Карбишева у Тернівському районі.

 

Торік встановили нове зовнішнє освітлення у парках Шахтарський Покровського району, Саксаганський, по вулиці Сергія Колачевського в Тернівському районі та у сквері Гутовського (Східний-2) Довгинцівського району.

 

«На цих об’єктах встановлені 1317 світлодіодних світильники та змонтовані більше 26 км кабелю, оновлені 13 шаф керування зовнішнім освітленням та частково замінені опори. Завдання від міського голови – щоб вулиці, парки, сквери, всі зони відпочинку у місті були освітлені і комфортні. Насамперед, ми дбаємо про безпеку криворіжців», – зазначив заступник міського голови Олександр Катриченко.

 

Сучасне освітлення встановили вздовж доріг, на вулицях та прибудинкових територіях - у Центрально-Міському районі по вул. Миколаївське шосе до Криворізького дитячого санаторію на вул. Гете, на прибудинковій території житлових будинків № 4 на вулиці Галенка та на проспекті Гагаріна біля будинків № 53, 55. Встановили 20 залізобетонних опор, змонтували 33 світлодіодних світильники та більше 800 км кабелю.

 

За 5 років у межах міської програми з ремонту і модернізації зовнішнього освітлення у Кривому Розі вже замінили 25 % від загальної кількості світильників на енергозберігальні. Тільки у 2019-му році замінили близько 30 тисяч ламп на світлодіодні.

 

Нове сучасне освітлення вже мають парки культури ім. Федора Мершавцева, «Ювілейний», Юрія Гагаріна, «Піонерський», «Героїв», «Будівельник», «Північний», сквери біля кінотеатру «Космос» і на бульварі Маршала Василевського та інші парки та зони відпочинку міста.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: