Цирк - без тварин! У Криворізькому цирку більше не купуватимуть нових звірів для шоу?

АКТУАЛЬНО
08.10.19 - 12:52

Міністерство культури підтримує заборону цирків з тваринами. Мінкульт заявив, що припиняє придбання нових звірів та створює робочу групу, яка має якомога швидше розробити план виведення тварин із державних цирків.

Нагадаємо, що на контрольованій Україною території діє сім державних цирків: у Києві, Львові, Харкові, Кривому Розі, Дніпрі, Запоріжжі та Одесі.

 

Тиждень тому засновник гуманістичного руху UAnimals Олександр Тодорчук мав персональну зустріч із міністром культури Володимиром Бородянським, - повідомляє зоозахисний рух UAnimals у фейсбук.

 

Після діалогу керівник Мінкульту підтвердив готовність забороняти використання тварин у державних цирках та назвав експлуатацію звірів на манежі - ганебним явищем.

 

"Попереду нас очікує протидія цирків та створення максимально гуманного до тварин плану. Але головне - вперше маємо чітку і однозначну позицію міністерства, - йдеться у повідомленні Всеукраїнського гуманістичного руху, який бореться за права тварин. - Державні цирки поки залишаються епіцентром експлуатації тварин. За останні роки ми домоглися локальних заборон пересувних цирків у десятках міст. "Кобзов" уже не робить шоу з тваринами та навіть міжнародний цирковий фестиваль в Одесі проходить без залучення звірів. Продовжуємо боротьбу і тримаємо руку на пульсі".

 

Як ми писали раніше, у вересні Окружний адміністративний суд Одеси заборонив використовувати тварин в місцевому цирку. Це перше таке рішення в Україні.

 

 

 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: