"Депутат від Юзика у Криворізькій райраді блокує передачу землі місцевим громадам", - ексміністр Омелян

ПРЯМА МОВА
24.12.21 - 13:23

Колишній міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що депутат "від Юзика" у Криворізькій райраді блокує передавання землі місцевим громадам. 

"Депутат Криворізької райради, наближений до нардепа від "Слуги народу" Юрія Корявченкова, намагався зірвати голосування щодо передавання 5 тисяч га землі місцевим об'єднаним територіальним громадам, бо вона була у його незаконній оренді. Є такий народний депутат Юрій Корявченков. Ті, хто знають його як веселого Юзика з "Кварталу 95", мало здогадуються про його бізнес-імперію - гранітні кар'єри для будівництва доріг, контроль над кар'єрами "Укрзалізниці". У Кривому Розі спалахнув ще один скандал. Місцевий депутат від Юзика намагався зірвати голосування Криворізької райради щодо передачі 5 тисяч га землі місцевим ОТГ, бо вона була в його незаконній оренді, а нелегальне вирощування сільськогосподарських культур на ній давало "слугам народу" приблизно $4 млн на рік. Було красиво: з бійкою, тітушками, поліцією, яка чомусь обшукувала не бізнес-партнерів [президента України Володимира] Зеленського, а місцеву райраду. Може тому, що її очолює представник "Європейської солідарності"?" – написав у своєму Facebook колишній міністр інфраструктури Володимир Омелян.
 

Він додав, що 2019-го року Юрій Корявченков називав себе місцевим "смотрящим".
 

"Пам'ятаєте закон про землю Зеленського? Ось він у всій красі, втілюється на малій батьківщині ґаранта. І потім не треба дивуватися, що ми щороку хвалимося рекордними врожаями, а їхня реалізація на 5–20% менше, аніж у попередньому році. Та й податків, звісно, ніхто не платить. Є за що боротися", – підсумував колишній міністр.
 

 

Як ми писали, 21 грудня на сесії Криворізької районної ради спалахнув скандал, а згодом сталася бійка: войовниче налаштовані депутати від "Слуги народу" на чолі з Денисом Векленком влаштували штовханину, бійку й псування майна - все задля того, щоб повернути колишньому орендареві, Олександру Фастовцю, ті 5000 га, які за постановою суду мають належати громаді. "Тітушки" ламали двері й мікрофони. До поліції надійшло повідомлення про "замінування" будівлі райради.

 

22 грудня в ефірі телеканала "Прямий" голова Криворізької райради Віктор Мудрий заявив, що голова фракції "Слуга народу" у Криворізькій райраді Олександр Фастовець влаштував масову бійку, щоб зірвати сесію. Він розповів, що на виконання рішень судів двох інстанцій, 21 грудня депутати збиралися проголосувати за передавання 5 тис. га підприємства "Широківське" жителям Криворізького району, які не брали участі в розпаюванні: героям АТО, медикам, учителям та іншим категоріям. Фастовець, якого Мудрий називає "бізнес-партнером Юзика", має, як стверджує голова райради, до цієї землі інтерес. Після того, як депутати райради ухвалили рішення на користь місцевих жителів, поліція розпочала перевірку будівлі райради щодо вибухонебезпечних предметів, а також провела обшук у кабінеті Мудрого.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: