Депутати Криворізької міськради прийняли звернення до ВР про підтримку малого бізнесу

ОФІЦІЙНО
14.12.21 - 11:14

На сьогоднішній сесії міської ради, з ініціативи депутатів Блоку Вілкула, депутати прийняли звернення про захист і підтримку малого бізнесу - прохання відкласти поголовну фіскалізацію ФОПів.

Нагадаємо, Верховною Радою прийняті рішення про введення з 1 січня 2022 року реєстраторів розрахункових операцій (РРО) для більшості платників єдиного податку, тобто вводиться повальна фіскалізація малого бізнесу, це може поставити під загрозу діяльність підприємців та їхніх працівників, а це 34 тисячі жителів міста.

 

«Ураховуючи те, що до кінця року - обмаль часу, просимо відтермінувати фіскалізацію єдиного податку шляхом продовження дії пункту 61 підрозділу 10 розділу ХХ Податкового кодексу України», - йдеться в прийнятому на сесії зверненні до Верховної Ради.

 

За звернення проголосували депутати міськради від Блоку Вілкула "Українська перспектива", ОПЗЖ, ЄС. Не підтримали підприємців депутати від "Слуги народу".

 

Депутатка від Блоку Вілкула "Українська перспектива" Вікторія Третяк сказала:

«На жаль, економічна ситуація в країні не покращується. Особливо важко доводиться малому та середньому бізнесу. Тим більше, в умовах карантинних обмежень. Досить зайти на ринок, де багато місць, навіть у базарний день, не працюють, або проїхатися вулицями міста та подивитися на численні оголошення з написом «Здається в оренду», щоб зрозуміти, яка ситуація склалася. І замість того, щоб допомогти підприємцям, центральна влада лише посилює тиск. Згідно з прийнятими нещодавно Верховною Радою рішеннями, передбачено для більшості платників єдиного податку введення з 1 січня 2022 року РРО. Це фактично призведе до ліквідації спрощеної системи оподаткування, неминучого збільшення цін на споживчі товари та послуги для споживачів, закриття об’єктів малого бізнесу, скорочення кількості робочих місць, змушуючи переходу їх у «тінь». Тому я прошу підтримати цей проєкт рішення, щоб захистити наших підприємців та їхніх працівників, а це чимало - 34 тисячі мешканців міста!»

 

 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: