Депутати Криворізької міськради вимагають не скорочувати відділення лікарень обласного підпорядкування

ВАЖЛИВО
27.05.20 - 12:23

На сьогоднішній сесії депутати Криворізької міськради підтримали вимогу мера Юрія Вілкула до МОЗ та ДніпроОДА не скорочувати через реформу відділення та персонал криворізьких диспансерів обласного підпорядкування.

 

Депутати підтримали вимогу надати фінансування підпорядкованим їм структурам в повному обсязі й скасувати ганебні накази про скорочення ліжок і медперсоналу в повному обсязі, - повідомляє управління преси та внутрішньої політики.

 

На сьогодні скорочення ще немає, але трудові колективи попереджені, що їх планують з 17 червня 2020 року.

 

У прийнятому на сесії міськради зверненні вказується, що можуть бути скорочені відділення і медперсонал в ряді медустанов на території Кривого Рогу, які підпорядковуються області: «Криворізька багатопрофільна лікарня з надання психіатричної допомоги», «Криворізький протитуберкульозний диспансер», "Криворізький шкірно-венерологічний диспансер» ДОР», «Криворізький дитячий спеціалізований лікувально-реабілітаційний центр» ДОР», «Криворізький дитячий фтизіопульмонологічний реабілітаційний медичний центр №1» ДОР», «Криворізький дитячий фтизіоортопедичний реабілітаційний центр№1» ДОР», в яких лікуються жителі всієї області.

 

Керівництво міста і міська рада вважають неприпустимим їх закриття або скорочення. Так, у ПНД планують скорочення 2 психіатричних й 1 наркологічного відділення (78 психіатричних ліжок, 31 наркологічне ліжко) та 139 медичних працівників. У туберкульозному диспансері - дитячого відділення на 30 ліжок, хірургічного відділення на 30 ліжок та скорочення 56 медпрацівників. У КП « Криворізький дитячий спеціалізований лікувально-реабілітаційний центр" ДОР» - скорочення 80 ліжок. У КП "Криворізький дитячий фтизіопульмонологічний реабілітаційний медичний центр №1» ДОР" - 65 ліжок. У КП "Криворізький дитячий фтизіоортопедичний реабілітаційний центр №1» ДОР» - скорочення 70 ліжок. У цих трьох санаторіях працюють 177 людей, всі вони можуть втратити робочі місця.

 

На неодноразові звернення міського голови та міського управління охорони здоров'я відповідь, на жаль, не отримана.

Увагу центральних органів влади звернули на те, що не маючи жодного стосунку до фінансування лікарень вторинного рівня медицини, починаючи з 1 квітня, понад 95% коштів, використаних на боротьбу з Covid-19, були витрачені з міського бюджету та з приватних благодійних фондів і організацій Кривого Рогу, у тому числі ЗІЗ, постійно передають у лікарні обласного підпорядкування.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: