Депутати Криворізької районної ради обрали головою Віктора Мудрого

ВАЖЛИВО
30.03.21 - 15:28

За результатами голосування, що проходило з дотриманням чинного законодавства і в присутності представників ЗМІ, більшість голосів отримав кандидат Віктор Олексійович Мудрий. Він набрав 34 голоси.  

Таким чином, після кількох місяців від моменту обрання нового складу райради, Криворізький район отримав законно обраного голову.

 

Незважаючи на спроби провокацій з боку близько 30 невідомих осіб, які пройшли до сесійної зали до початку засідання і намагалися зірвати сесію, весь процес голосування вдалося провести з чітким дотриманням законодавства.  

Всі присутні і зареєстровані депутати райради мали можливість голосування, а процес підрахунку голосів був максимально відкритим як для депутатів, так і для представників засобів масової інформації.

 

 

«Позиція ради – це позиція більшості депутатів, тому обговоривши це питання з колегами, розуміючи, що ці молодики будуть у залі, ми прийняли рішення, навіть не спираючись на норми по ковіду, які нам дозволяють провести пленарне засідання без сторонніх осіб. Ми фактично їм не заважаємо, якщо вони не будуть фізично заважати нам. Ми запросили органи поліції, які теж спостерігали за правопорядком у залі. Позиція друга, яка не сподобалась більшості депутатів, це те, що дії молодиків координувалися деякими депутатами іншого рівня. Було чітко зрозуміло, що та фракція була сьогодні у раді, і вона, мабуть, не була зацікавлена у моєму обранні, але я ще раз наполягаю: ми витримали всі норми закону, всі образи, які сьогодні звучали на адресу і головуючого сесії, і інших депутатів, в тому числі і на мою, ми все це витримали, ми розуміємо, що це політичні баталії. На жаль,  бачимо, що одна з політичних партій, присутня в райраді, не готова відійти від політичних амбіцій і фактично стати під один прапор Криворіжжя», - прокоментував перебіг виборів Віктор Мудрий.

 

 

При цьому сам Мудрий не голосував за свою кандидатуру, щоб, відповідно до закону, уникнути конфлікту інтересів. Після підрахунку голосів та оголошення результатів, новий голова прийняв присягу і приступив до виконання обов'язків.

Також на сесії депутати райради розглянули і прийняли низку господарських рішень щодо діяльності Криворізького району.

 

 

Нагадаємо, згідно з прийнятою Верховною Радою України влітку 2020 року Постановою №3650 «Про створення і ліквідації районів», до складу Криворізького району тепер входять (з адміністративним центром у місті Кривий Ріг) території Апостолівської, Вакулівської, Глеюватської, Гречаноподівської, Грушевської, Девладівської, Зеленодольської, Карпівської, Криворізької , Лозуватської, Нивотрудівської, Новолатівської, Новопільської, Софіївської, Широківської територіальних громад.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: