Депутати облради прийняли новий кошторис Дніпропетровщини. Які в ньому пріоритети?

ВАЖЛИВО
24.12.20 - 9:49

Депутати обласної ради проголосували за новий кошторис регіону. Головний документ області підтримали більшістю голосів, - інформує облрада.

«За» проголосували 103 депутати. Це є рекордним найвищим показником за останні 4 роки, коли обласна рада приймала бюджет. І це є яскравим прикладом консолідованої позиції серед депутатів нового скликання», - зазначив Микола Лукашук, новообраний голова Дніпропетровської облради.

 

Основні пріоритети фінансування 2021 року – освіта, охорона здоров’я, соціальна сфера, культура та спорт. Проєктом бюджету передбачене зростання соціальних виплат та соціально захищених видатків. Загалом планують 6,4 млрд грн, це на 8,6% більше ніж очікувана сума надходжень у 2020 році.

 

«Попри карантинні умови та супутні труднощі, ефективний проєкт бюджету був розроблений протягом останнього тижня. Обласна державна адміністрація разом з апаратом обласної ради провели серйозну та копітку роботу, аби кошторис Дніпропетровщини на 2021 рік був збалансованим та міг забезпечити розвиток усіх галузей життя області», - акцентував Микола Лукашук.

 

Головні джерела доходу у наступному році – податок на доходи фізичних осіб (64%), податок на прибуток приватних підприємств (19%), рентна плата за надра (14%). Близько половини доходів спеціального фонду надійде з екологічного фонду.

Цього року трансферти з державного бюджету становитимуть 2,4 млрд грн. Найбільше коштів виділено на ремонти доріг – 846,9 млн грн, а також 768, 6 млн – освітня субвенція.

 

Окремою частиною обласного бюджету запланований фонд боротьби із коронавірусом - на 2021 рік закладено 130 млн грн. Вони підуть на впровадження протиепідемічних заходів.

 

Понад 1,5 мільярда гривень передбачено в обласному бюджеті на проєкти розвитку - будівництво освітніх, медичних закладів та спортивних об’єктів. З них пів мільярда гривень підуть на реконструкцію та капремонти об’єктів житлово-комунального господарства та доріг в області.

Додатково на розгляд депутатів було запропоноване ще одне рішення. Воно передбачає виділення з бюджету поточного року виплат медичним працівникам, які перехворіли на COVID-19. Загальна сума цих виплат становитиме близько 3 млн грн.

«Навіть в умовах карантину та локдауну нам вдалося запланувати збалансований бюджет області. За тиждень завдяки плідній роботі з державною адміністрацією ми змогли майже вдвічі збільшити бюджет розвитку. Це кошти, які підуть на будівництва та реконструкції всією Дніпропетровщиною», - розповів голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

 

Як ми писали, Микола Лукашук – арбітражний керуючий із Кривого Рогу. До Дніпропетровської облради обирався 21-м номером у списку партії "Слуга народу". Також він балотувався за списком "Слуги народу" до Криворізької міської ради.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: