Депутати підтримали петицію про відновлення очного навчання для криворізьких школярів

ОСВІТА
15.11.21 - 12:13

Під час сьогоднішнього позачергового засідання Криворізької міської ради, депутати розглянули петицію криворіжців про відновлення очного навчального процесу для школярів молодших класів.

Нагадаємо, з 18 жовтня Дніпропетровська область, за рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та обласної комісії ТЕБ НС, була переведена до «червоної» зони коронавірусу з відповідними обмеженнями. У тому числі, школи були переведені на дистанційне навчання, а потім відправлені на канікули. З 8 листопада у школах було подовжене дистанційне навчання, згідно з вказівками Міністерства освіти.

 

Але місто технічно на 100% готове відновити заняття в очному форматі. Тому розглядається питання відновлення очного навчання не лише для учнів молодших класів, а для всіх школярів з 22 листопада.

 

"І я особисто, і весь педагогічний колектив Кривого Рогу, за те, щоб діти навчалися очно та ходили до школи. Якби я була депутатом, я б підтримала цю петицію, але підтримала б як політичну позицію. Ви всі повинні розуміти, що ми у будь-якому разі виконуватимемо постанову Кабінету міністрів, вказівки Міністерства освіти та рішення державної та обласної комісій ТЕБ НС. Технічно школи у Кривому Розі на 100 відсотків готові до очного навчання. Вакцинацію педагогів здійснено на високому рівні, на сьогодні, 97 відсотків педагогів щеплені хоча б однією дозою. Але 23 дитини з тяжким перебігом захворювання перебувають у лікарні, і щодня зростає загальна кількість хворих. Ми все ще не вийшли на плато, тому я пропоную голосувати за цю петицію, але дату виходу дітей буде визначено за законом. Зараз ми розглядаємо 22 листопада як дату виходу дітей до школи, і не лише для молодших класів, як написано у цій петиції, а для всіх школярів», - заявила у промові Тетяна Кріпак, директорка департаменту освіти та науки.

 

Рішення було підтримане депутатами. "За" проголосували 39 обранців.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: