"Дев'ять життів". Криворіжцям пропонують завітати на виставку-проєкт про людей з інвалідністю

СОЦІУМ
07.08.20 - 12:15

Сьогодні у ТРК "Сонячна галерея" відкрилася виставка ГО "Рух без меж" - соціальний проєкт "Дев'ять життів".

Дев'ятеро учасників проєкту - школярка і студент, королева краси і музикант, спортсменка і менеджер, підприємець, активіст і вчителька - мають інвалідність різних нозологій.

 

Кожен із них посміхається зі світлини, щиро розповідає свою історію. Кожен знімок має власний підтекст і особистий посил до глядача. 

 

У другій частині проєкту - 9 відеосюжетів у форматі інтерв'ю, в яких люди з інвалідністю діляться проблемами і радощами, мріями й розчаруваннями.

 

Гасло організатора виставки, голови ГО "Рух без меж" Юрія Понькіна - проблеми є в державі, але не у нас.

"Саме на тлі криворізьких вулиць люди з обмеженими можливостями зображені невипадково. Цим ми хотіли показати звичайним людям, що ми - серед них. Ходимо тими ж вулицями, що й вони. На світлинах - 9 учасників. Це дев' ять людей, які вміють не коритися обставинам", - каже Юрій Понькін.

 

"Я зображена на тлі навчального закладу, не пристосованого для дітей з обмеженими можливостями. Цим я хочу сказати, що ми такі ж діти, ми хочемо жити повноцінним життям, як і решта", - пояснює Олександра Олійник.

 

Фотограф проєкту - криворізький фотомайстер Володимир Янович. Колишній АТОвець кожну світлину пропустив крізь власне серце: "Я був на війні і бачив на власні очі, як звичайна людина стає інвалідом. Тож підхід до кожної людини на світлині був особливим".

 

Завітайте на виставку! Вона триватиме з 7 по 9 серпня.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: