«Діти – наше майбутнє! В умовах війни кожен починає розуміти глибоке значення цих слів, - Ю.Вілкул

ПОДІЯ
30.05.22 - 16:35

У день народження Кривого Рогу на світ з’явилися 9 малюків: 6 хлопчиків та 3 дівчинки - їхні мами отримали подарунки від міста.

В.о. міського голови Юрій Вілкул привітав молодих матусь, які народили 28 травня, у день народження Кривого Рогу, та вручив їм від міста Сертифікати на придбання дитячих візочків. Цій традиції вже багато років, не стали її порушувати і зараз, в умовах воєнного часу.

 

На зустрічі із молодими матусями, що відбулася у Криворізькому перинатальному центрі, Юрій Вілкул підкреслив: 

«Народження дитини – це велике свято та радість для родини. А зараз, коли йде війна, ця подія має особливе значення для всіх нас. Адже це означає, що життя триває, що у нас є майбутнє - воно в наших дітках. І заради їх щасливого, мирного майбутнього, ми маємо бути мужніми, стійкими і сильними. І ми обов’язково переможемо! Щоб ці малюки виросли на своїй землі, у рідному Кривому Розі, і продовжили розвивати місто, пишалися ним та любили його як їхні батьки. Для наших дітей ми виборюємо Перемогу та захищаємо рідну землю».

Молода матуся Юлія сказала: «Я приїхала з Луганська у 2018 році. У Кривому Розі я вийшла заміж та створила сім’ю. Про таку традицію у місті я й не знала, для мене це було несподіванкою. Дуже приємно, що міська влада так турбується про сім'ї, наших немовлят. Це дуже необхідний подарунок, особливо зараз, коли в країні війна». 

 

У Кривому Розі організовано ефективну мережу медичних закладів, що надають допомогу жінкам у пологах. Це 3 акушерські стаціонари: перинатальний центр, пологовий будинок №1 та 7 міська лікарня. В усіх закладах впроваджено сучасні перинатальні технології. Всі вони акредитовані на високе звання «Лікарня, доброзичлива до дитини», в них працюють високопрофесійні медики. Щороку в акушерських стаціонарах народжується близько 5 тисяч діточок.

 

З 24 лютого 2022 року, з початку повномасштабного вторгнення ворога, у пологових відділеннях Кривого Рогу народилося 899 дітей: 467 хлопчиків та 432 дівчинки.
 

"Ми працюємо з повною віддачею, колектив виконує свої обов’язки 24/7 та допомагає новим криворіжцям з’явитися на світ. У нашому закладі перебувають не тільки криворіжці, а й вимушені переселенці, всім надають медичну допомогу та консультації. Ми дуже вдячні міській владі за допомогу. Це й медикаменти, й медичне обладнання для того, щоб ми могли надавати якнайкраще медичну допомогу», - зазначила Ніна Бобровник, в. о. директора Криворізького пренатального центру.

 

З перших днів війни медзаклади Кривого Рогу надають допомогу не тільки мешканцям Кривого Рогу і прилеглих районів, а й жителям Харківської, Херсонської, Донецької, Київської, Запорізької та інших областей. За цей час у пологових відділеннях міста народили 62 жінки, які мають статус внутрішньо переміщених осіб, серед малюків 2 двійні – 2 хлопчики та 2 дівчинки.  Під наглядом акушерів-гінекологів та сімейних лікарів перебувають 150 вагітних жінок, що мають статус внутрішньо переміщених осіб.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: