Для криворізьких діток відремонтують дитсадок та відкриють три інтернатні відділення

ОСВІТА
29.07.20 - 16:23

Ремонт дитячого садка № 225 на Інгульці та відкриття інтернатних відділень у навчальних закладах №№ 4, 56 і 98 - ці важливі для криворіжців теми були винесені на сьогоднішню сесію міськради.

"У межах співпраці виконкому з ґрантовою організацією, буде відремонтований дошкільний навчальний заклад №225 на Інгульці, - роз'яснила нам директорка міського департаменту освіти і науки Тетяна Кріпак. - Ми будемо розробляти проєктно-кошторисну документацію. Йдеться про утеплення будівлі дошкільного закладу і заміни вікон на енергозберігальні".

 

Друге актуальне питання - створення інтернатних відділень при реорганізованих раніше закладах. У гімназіях №№ 56, 4 і 98 вони відкриються з 1 вересня 2020 року.

 

"Згідно з чинним законодавством, шкіл-інтернатів не може існувати, - каже Тетяна Кріпак. - Тому три школи-інтернати, які функціонували в місті, на травневій сесії були перепрофільовані в гімназії. Зараз є необхідність створити при них інтернатні відділення. У таких відділеннях діти-сироти, під опікою, з багатодітних родин та діти, сім’ї яких опинилися в складних життєвих обставинах, зможуть розраховувати на часткове, а діти-сироти - на повне державне утримання. Ми ініцювали створення цих відділень і сподіваємось, що це дасть можливість діткам комфортно там і далі перебувати".

 

На сьогоднішній сесії депутати міської ради проголосували за прийняття цих рішень. 

 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: