Для сиріт Дніпропетровщини торік придбали 20 квартир державним коштом

СОЦІУМ
16.04.19 - 14:53

Торік на Дніпропетровщині діти-сироти отримали у власність 20 квартир. Житло придбали державним коштом. Воно обійшлося більш ніж у 5 мільйонів гривень.

Про це повідомили у службі у справах дітей Дніпропетровської ОДА.

 

«На Дніпропетровщині вирішуємо квартирне питання дітей-сиріт. У 2018-му для них придбали два десятки квартир. Житло, передусім, для хлопців та дівчат віком від 16 до 23 років. Вони йдуть у доросле життя і повинні мати власні квадратні метри», – зазначили у службі.

 

Помешкання знаходяться у Покрові, Марганці, Дніпрі, Першотравенську, Синельниковому, Нікополі. А також – у Верхньодніпровському й Петриківському районах, Покровській, Царичанській, Перещепинській ОТГ.

 

Для забезпечення сиріт житлом держава виділяє дітям кошти. А вони вже купуть квартири за сприяння місцевої влади.

 

Органи місцевого самоврядування мають подати комісії акт обстеження оселі. У ньому зазначають інформацію про технічний стан об’єкта, наявність комунікацій, вартість, придатність для проживання. До акту додають фото, правовстановлюючі документи на житло, технічну документацію, а також довідку з місця проживання осіб, зареєстрованих у квартирі.

 

Також знадобляться документи, які підтверджують відсутність заборон, арештів, іпотеки. Після отримання житла у власність дітей-сиріт знімають з квартирного обліку. При цьому існує заборона на продаж оселі протягом десяти років.

 

На квартиру коштом держави можуть претендувати сироти, які не мають власної оселі і після досягнення 16-річчя перебувають на квартирному обліку.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: