Для закоханих у літературу. 14 лютого - Міжнародний день дарування книг

СВЯТО
14.02.19 - 12:23

З 2012 року 14 лютого відзначають Міжнародний день дарування книг. Їх сьогодні безоплатно вручають у різних країнах - дорослим, дітям, бібліотекам, інтернатам, установам та організаціям.

Міжнародний день дарування книг акцентує увагу громадськості на книзі як на найкращому в світі подарунку. - Ukr.Media.

 

Ініціатором його створення стала громадянка США Еммі Бродмур. Вона є автором сайту дитячої книги у себе на Батьківщині.

 

Крім того, Еммі - багатодітна мама. Одного разу один з трьох її синів поцікавився, чому в календарі відсутній день, призначений для безкорисливого дарування книжок одне одному?

Так, завдяки дитячій допитливості, у Еммі з'явилася ідея створення свята, яке на сьогодні всі знають як Міжнародний день дарування книг.

 

Першими ініціативу багатодітної мами підтримали її знайомі блогери, друзі в соцмережах, співробітники та ділові партнери. Пізніше незвичайну ідею підхопили мешканці різних держав, і вона досить швидко поширилася світом.

 

У результаті, Міжнародний день дарування книг став святом для всіх, хто вміє і любить читати, розширювати свій кругозір, подорожувати у всесвіти, придумані талановитими письменниками.

У цей день, прийнято абсолютно безоплатно вручати книги, насамперед, дітям. Бо ж не кожна дитина має вдома, завдяки батькам, гарну бібліотеку, а книги допомагають розвинути інтелект, поглибити знання, виховати моральні якості.

 

Для дорослих день дарування книг теж важливий. Попри меркантильні споживацькі тенденції, що переважають в сучасному соціумі, для багатьох література залишається джерелом духовних цінностей.

 

Проявіть добру волю і подаруйте книгу тим, хто цього потребує!

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: